Торта „Парфе”. Върви с рецептата!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Предайте се на изкушението. Поглезете се с нещо толкова божествено вкусно, че е способно да ви разтопи от удоволствие… Да, за торта ви говорим. За неустоима торта „Парфе”. Ето рецептата.

 

Необходими продукти:

За блата:

300 гр бисквити с какао

100 гр масло

2 с.л. мед

4 с. л. пудра захар

 

За крема:

500 мл сметана

100 гр захар

20 гр желатин

100 гр бял шоколад

50 мл течна сметана

50 гр масло

 

За заливка:

100 гр. бял шоколад

50 мл. течна сметана

50 гр. масло

 

За гарниране:

1 руло

100 мл сметана

3 с. л. пудра захар

2 с. л. какао

2 с. л. масло

 

Начин на приготвяне:

Смелете бисквитите и ги смесете с маслото, меда и пудрата захар. Разстелете получената смес на дъното на тортена форма.

Нарежете рулото на парченца и го наредете покрай стената на формата. След това я оставете в хладилника, за да стегне.

В това време разбийте сметаната със захарта.

Разтопете и шоколада, заедно с маслото на водна баня и го прибавете на тънка струйка към предварително накиснатия и разтопен на водна баня желатин.

Разбъркайте добре и прибавете сместа към разбитата сметана като не спирате да бъркате.

Изсипете готовия крем във формата за торта. Оставете в хладилника, за да се желира.

Заливката пригответе като разтопите на водна баня шоколада, маслото и сметаната. Залейте я върху тортата, когато кремът вече е стегнал и отново я поставете в хладилника. Накрая украсете с разбита сметана, смесена с пудра захар и какао, предварително разбито с маслото.

Да ви е вкусно! 


 

Коментари към "Торта „Парфе”. Върви с рецептата!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg