Предайте се на изкушението. Поглезете се с нещо толкова божествено вкусно, че е способно да ви разтопи от удоволствие… Да, за торта ви говорим. За неустоима торта „Парфе”. Ето рецептата.
Необходими продукти:
За блата:
300 гр бисквити с какао
100 гр масло
2 с.л. мед
4 с. л. пудра захар
За крема:
500 мл сметана
100 гр захар
20 гр желатин
100 гр бял шоколад
50 мл течна сметана
50 гр масло
За заливка:
100 гр. бял шоколад
50 мл. течна сметана
50 гр. масло
За гарниране:
1 руло
100 мл сметана
3 с. л. пудра захар
2 с. л. какао
2 с. л. масло
Начин на приготвяне:
Смелете бисквитите и ги смесете с маслото, меда и пудрата захар. Разстелете получената смес на дъното на тортена форма.
Нарежете рулото на парченца и го наредете покрай стената на формата. След това я оставете в хладилника, за да стегне.
В това време разбийте сметаната със захарта.
Разтопете и шоколада, заедно с маслото на водна баня и го прибавете на тънка струйка към предварително накиснатия и разтопен на водна баня желатин.
Разбъркайте добре и прибавете сместа към разбитата сметана като не спирате да бъркате.
Изсипете готовия крем във формата за торта. Оставете в хладилника, за да се желира.
Заливката пригответе като разтопите на водна баня шоколада, маслото и сметаната. Залейте я върху тортата, когато кремът вече е стегнал и отново я поставете в хладилника. Накрая украсете с разбита сметана, смесена с пудра захар и какао, предварително разбито с маслото.
Да ви е вкусно!