„Хиляда дни във Венеция“ на Марлена де Бласи

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Препоръчано

Романът на Марлена де Бласи, „Хиляда дни във Венеция“ е странна смесица от кулинарен справочник и романтична история. Ако харесвате филми като „Яж, моли се и обичай“ и „Шоколад“, то обезателно трябва да прочетете тази книга!

Страстта, любовта и вкусната храна е в основата на романа на Бласи, а като допълнение измежду кориците присъстват и личните рецепти на авторката.

Изпълнена с храните и ароматите на Италия, "Хиляда дни във Венеция" е истинската история на една жена, влюбила се и в един мъж, и в един град. Когато Фернандо забелязва Марлена в едно венецианско кафене, той вярва, че е намерил ‘единствената’. Марлена не е толкова сигурна. Разведена американска журналистка, гурме-специалист и сомелиер, Марлена пристига в Италия по работа. Вярва, че е доволна от живота си. Но няколко месеца след запознанството с Фернандо тя продава къщата си в Сейнт Луис, напуска работа, раздава повечето си вещи, взема си довиждане с двете си пораснали деца и се премества във Венеция, за да се омъжи за "непознатия", както сама нарича Фернандо.

Но никое щастие не се постига лесно. Фернандо не говори английски. Единственият италиански, който знае Марлена, е езикът на храната. Фернандо е сдържан, мълчалив песимист. Марлена е весела оптимистка.

Накрая Марлена показва на Фернандо как да се отпусне и да живее добре. А той й показва, че нежността действително съществува.


 

Коментари към "„Хиляда дни във Венеция“ на Марлена де Бласи":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg