За да направите неделята си още по-сладка и днешния празник още по-празничен, предлагаме ви да си забъркате нещо захаросано и много вкусно. Хлебен пудинг с любовен сос! Става лесно и определено ще ви изкуши...
Необходими продукти:
200 г престояла франзела
2 к. ч. прясно мляко
4 яйца
1 ч. ч. захар
300 г мек маргарин
2 ванилии
1 ч. л. зърна кардамон
1/3 ч. ч. стафиди
3 с. л. стопено масло
За любовния сос:
3/4 ч. ч. кафява захар
1 яйце
1/2 ч. ч. стопено масло
1 ч. ч. тъмен ром
Начин на приготвяне:
Франзелата се натрошава на парченца и се слага в голяма тенджера. Залива се с млякото и се оставя да се навлажни.
Прибавят се разбитите яйца, захарта, маргаринът, ванилиите, зърната кардамон и стафидите. Всичко се разбива добре.
Тавичка се намазва с маслото и сместа се изсипва в нея. Пече се при 180 C около 50 минути до златисто.
След това се изважда, охлажда се и се нарязва на 4 порции, като всяка се слага в отделна чинийка.
Продуктите за соса се разбиват и сместа се кипва на огъня за около 30 секунди. С получения сос се заливат порциите пудинг.
Да ви е сладко!