Юнска мусака

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Открихме, че и муската си имала сезони, и открихме каква е рецептата на юнска мусака! Специфичното в нея е, че се прави с тиквички и липсва традиционната заливка от кисело мляко и яйца. Но пък това ястие върви чудесно, гарнирано с кисело мляко. Вижте как става!

 

Необходими продукти:

1 тиквичка

2 картофа

1 морков

1 чушка

1 глава лук

400 гр кайма
олио
сол

магданоз

червен пипер

 

Начин на приготвяне:

Запържете каймата в нагорещен тиган като бъркате непрестанно.

Измийте, почистете и нарежете на кубчета зеленчуците. В отделен съд ги смесете с каймата и разбъркайте добре.

Изсипете сместа в намазнена тавичка, добавете сол, червен пипер и магданоз и поставете в умерена фурна за около 45-50 минути като разбърквате от време на време.

Да ви е вкусно! 


 

Коментари към "Юнска мусака ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg