Открихме, че и муската си имала сезони, и открихме каква е рецептата на юнска мусака! Специфичното в нея е, че се прави с тиквички и липсва традиционната заливка от кисело мляко и яйца. Но пък това ястие върви чудесно, гарнирано с кисело мляко. Вижте как става!
Необходими продукти:
1 тиквичка
2 картофа
1 морков
1 чушка
1 глава лук
400 гр кайма
олио
сол
магданоз
червен пипер
Начин на приготвяне:
Запържете каймата в нагорещен тиган като бъркате непрестанно.
Измийте, почистете и нарежете на кубчета зеленчуците. В отделен съд ги смесете с каймата и разбъркайте добре.
Изсипете сместа в намазнена тавичка, добавете сол, червен пипер и магданоз и поставете в умерена фурна за около 45-50 минути като разбърквате от време на време.
Да ви е вкусно!