Яйца по бенедиктински и по бързата процедура

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Препоръчано

В тази нечовешка горещина едва ли има някой, на който да му се виси пред готварската печка. Но, уви, трябва и да се яде! Особено, когато цял ден си се потил пред компютъра в задушния офис, а мисълта да излезеш, за да си вземеш нещо за хапване, те е приковавала плътно за стола. Даа, знаем какво ти е! И на нас ни е същото! Но спри да кълвеш от купичката с череши и си направи нещо вкусно и бързо за ядене. Защо не опиташ яйца по бенедиктински? Стават само за 10 минути и са ужасно, ама ужасно вкусни!

Необходими продукти:

6 яйца
3 питки хляб
няколко тънки резена шунка или бекон
ябълков оцет
100 гр. краве масло

Начин на приготвяне:

Първо трябва да приготвиш соса, с който се заливат сандвичите. За целта отдели жълтъците на три от яйцата, добави към тях една супена лъжица оцет и разбъркай всичко. След това в метален съд изсипи сместа и я постави върху дълбока тенджера с вода. Сложи тенджерата с водата върху котлона, като металния съд отгоре, не трябва да опира водата в тенджерата. Когато водата заври, бъркай непрекъснато сместа, докато не се сгъсти. В отделен съд разтопи маслото и го прибави към другата смес. Когато се сгъсти достатъчно сосът е готов. Слага се малко сол на вкус.

Във същата тенджера с вода, изсипи 2 супени лъжици оцет и чукни останалите яйца (както се правят яйца по панагюрски ). Разрежи питките в средата и отгоре нареди няколко резенчета шунка или бекон. Когато яйцата се сварят ги изцеди и ги добави към сандвичите. Накрая залей със вече охладения сос и готово.

А сега, да ти е вкусно и леко с пръстите!


 

Коментари към "Яйца по бенедиктински и по бързата процедура":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg