Ако искате щастлив брак, спрете да вярвате в тези 3 неща

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Ти и той

Един ден ще пораснем, ще срещнем Единствения, ще облечем бялата рокля, ще му родим наследници и всички ще заживеем щастливо...


На това ни учеха многобройните красиви приказки, които родителите ни четяха, когато бяхме малки. И не само това, по подразбиране научавахме за всеобщите нагласи, че достигне ли една определена възраст момичето трябва да се омъжи и да роди деца. Но и че бракът е едва ли не заветната цел, нещо много хубаво, че всичко се случва по любов, идеално, гладко, съвършено.


Не ни отнема обаче много време, за да осъзнаем, че животът просто не работи така, че реалността не е такава. Колкото хора има по света, толкова малки светове има на тази планета – защото всички сме уникални и неповторими. А когато една уникалност заживее с друга, неизменно възникват проблеми – по-малки или по-големи, незабележими или невъзможни за разрешаване, няма значение, има ги. Вероятно тук някоя дама ще скочи и ще възкликне, че бракът ѝ е идеален, брак мечта. Сигурна съм обаче, че е имало или ще има кратък миг, в който един от двамата ще се подразни от другия. Точка.


Има обаче три неща, в които трябва да спрете да вярвате, за да направите брака си наистина щастлив. Когато ги преосмислите, ще усетите лекота в семейния живот. Защото без значение какво ни казват приказките и романтичните комедии...


Перфектният брак не съществува, лесният брак също


Спрете да вярвате, че на този свят изобщо има нещо, което е 100% перфектно, и животът ще стане малко по-розов. Много често проблемите в брака започват, защото неволно навлизате в семейния живот с нагласата, че щом вече сте женени, всичко е идеално и такова ще остане. Перфектният брак също не съществува. Да съжителстваш с друго човешко същество е трудно, но ни учи на важни неща – такива като саможертвата, взаимосвързаност и опрощаване на нашите основни човешки слабости. Бракът е поучително изживяване, не е постигната цел и край на нещо.


Животът ви не може да бъде перфектно планиран


Няма как да стане това. Много жени планират отдавна в мислите и мечтите си какво точно ще им се случи, но животът е странно животно – поднася изненади и обрати, които те разтърсват и помитат с един замах перфектния ти план. И точно тези неща, които не сте очаквали, ще бъдат най-хубавите в живота ви. Затова не правете планове за съвършения си брак, а изживейте миговете с любимия си човек.


Няма такова нещо като "и заживели щастливо до края на живота си"


Просто сме твърде различни един от друг и връзките неизбежно ни носят много щастие, но и някои недоразумения. Избийте си от главата идеята, че омъжите ли се веднъж, край, това е, значи всичко е перфектно. Колкото по-бързо осъзнаете, че нищо не е предопределено, чувствата се менят, ситуациите също, толкова по-бързо ще започнете да се наслаждавате на брака си, без да се разочаровате.


 


 

Коментари към "Ако искате щастлив брак, спрете да вярвате в тези 3 неща":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg