Ако партньорът ви не иска сериозна връзка, време е за раздяла

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Страхът от обвързване си е съвсем истински. Не всеки се плаши от тази стъпка, но за много хора страхът е факт. Но най-лошото е, че много хора просто не са наясно със себе си и дори не подозират, че всъщност ги е страх да влязат в истинска, пълноценна връзка, партньорство, в което споделят живота си с друг. И го осъзнават, едва когато това им бъде поискано – от любимия човек, който се е уморил от неяснотата за бъдещето на отношенията.

Случва се, съзнателно искаш връзка, но подсъзнанието се дърпа и ти подсказва, че не можеш да се справиш. Полагате усилия, за да спечелите някого, поне да излезете. Влюбвате се. Прекарвате месеци на щастие, дори години, създавате си спомени, израствате заедно. И изведнъж ви причернява, и ей така, уж от нищото, осъзнавате, че не сте се отдали напълно и че никак не сте готови да го направите. И че всъщност сте изплашени от това, че нещата се развиват в посока сериозно обвързване.

Какво се случва, ако се чудите дали този човек не е Единственият? Какво, ако това е грешка? А ако заради тази връзка изпуснете нещо много по-добро?

А ако той не е достатъчен за вас?

Истината е, че колкото по-скоро си зададете този въпрос – „какво би било, ако той не е достатъчен за мен?“, вие всъщност попадате на неоспоримата, безмилостна истина: Вие не сте достатъчна.

Трудно е за възприемане. Винаги се чувстваме, сякаш сме достатъчни, до момента, в който осъзнаваме, че нещо липсва. Единственият начин да не бъдете сами е да бъдете свързани. Трябва да бъдете свързани с неща и идеи, но много по-важно е да бъдете свързани с други хора.

Но не всеки от нас е готов да създаде такава връзка – и не става дума само за романтична връзка. Много често хората, които се затрудняват да се обвържат в романтична връзка, са именно тези, които имат трудност и в създаването и поддържането на всякакви други отношения. В такъв случай възниква един въпрос – какъв е смисълът да поддържаме връзки, ако планираме да ги прекратим, веднага щом се появи нещо по-добро?

И тук не говорим за това дали мъжът си пада по вас или не. Той може и да е много хлътнал, но ако не е готов да се обвърже истински – няма да го направи. Няма нищо, което може да направите, за да промените мнението му. Когато един мъж не е готов да се обвърже, просто нищо не може да промени нагласата му.

Помислете за това – трябва да убедите мъжа да направи нещо, което не иска да направи. Истината е, че не сте способни да убеждавате хората, че грешат, и дори не трябва да опитвате. И това не е, защото той не си струва да се борите, а защото не трябва да убеждавате никого, че сте стойностна жена. Ако той все още не е разбрал това, ако все още не ви оценява, обича и не иска нищо повече от това да е до вас, единственото нещо, което изобщо би го убедило, е да ви загуби.

Може да му дадете време и той да се върне по собствено желание. Може би е много близо до това да се отдаде на връзката и може би отдръпването ще ви даде точно това, което искате. Изборът зависи от вас.

Но едно нещо е  много важно – бъдете уверени в собствената си стойност. Има си причина защо най-добрата тактика в преговорите е да се отдалечите от масата. В този случай му помагате да осъзнае, че сте с него, само защото сте избрали да бъдете. Посветили сте се на връзката, само защото искате. И че сте наблизо, само докато не изберете да не бъдете. 


 

Коментари към "Ако партньорът ви не иска сериозна връзка, време е за раздяла":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg