Аман от гей паради!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
01.00 a.m.

Розовo, лилаво, брокат и тежки парфюми – това е асоциацията ми за гей парада. Минавах покрай него, когато видях пищна дама, носеща впита черна тениска с надпис: "I’m gay!" .И какво като си гей. Какво като ходиш по улиците, викаш и караш хората да се обръщат след теб. На мен не ми пука!

Тук искам да уточня, че не съм против хомосексуалистите. Напротив, уважавам правото на всеки сам да избира с кого да спи, да живее и да обича. Тогава защо те не уважават правото ми, да се разхождам спокойно по улицата? Това ли e единствения начин, да покажеш какъв си? Не мисля!

Бърза справка в Интернет ми показа историята на парада. Смята се, че началото му идва от малка кръчма близо до Ню Йорк, в която транссексуален, лесбийка, гей, бисексуален и група неизвестни хора, се разбунтували срещу полицията в града. Кръчмата била известна с това, че събира елита на това обществото, като давала трибуна на идеите им. Протеста там се смята за началото на модерното движение за права на гейовете. В момента парада се провежда в почти всички големи градове по света, като всяка година събира все повече последователи.

Идеята на самия парад е за равни права на нехетеросексуалните и трансполови хора в България, а и по света. Те призовават обществото за толерантност, обществено приемане и равни права за хомо, би и транссексуалните хора. До тук добре, хората искат равни права, но дали въобще някой им ги е отнел?

Да, в България хомосексуална двойка не може да сключи брак и не може да осинови дете. Но смятаме ли, че това ще е най-добрата среда за едно дете. Баща, който носи токчета и майка, която се бръсне сутрин. Отиване на училище и подигравки от всички. Тормоз и пълна невъзможност да откриеш приятели. Е, ако на това му викате семейна среда, по-добре да живея в джунглата.

Смятам че българското общество не е дорасло да вижда двойка мъж-мъж/жена-жена. Не обвинявам обществото, ние така сме възпитани, вярваме в семейните ценности, в идеалите, в разни разказвани и преразказвани образи. Не знам дали и някога ще дораснем. Надявам се да го направим, също се и надявам, гей общността да порасне, осъзнавайки, че един парад не те прави борец, не те прави силен.

Той не е начина да покажеш, че си различен. По скоро ми напомня на евтина стъпка, в една още по-евтина битка. Защо евтина ли?

Моят сблъсък с представители на тази общност ме отврати– регистрирах се в сайт за запознанства на хора, търсещи еднополова връзка – подчертавам връзка. Издържах два дни в сайта. Тези хора не търсят връзка, те търсят секс. Получих около 300 съобщения , като поне 200 от тях включваха снимка на полов член и телефон за контакт. Да, знам че това не е извадка на всички гейове, но именно тях виждаме ние. Именно те са на парада. Искат да легализират този тип връзка, за да може открито да търсят своя секс. Е, не мерси.

Не искам да пращам детето си в подобна среда. Не искам да ходи по улици, където хората викат, че им се прави секс с когото пожелаят и не искат никой да ги спира. Трябва да бъдат спрени. Тук отварям голямата скоба, че не всички представители на гей общността искат само секс. Просто аз попаднах на такива. Лош късмет или поредица от случайности, не знам. Така видях техните отношения аз.

Добри или лоши кой съм аз да ги съдя. Никой. Единственото, което ги моля е да разберат нас – хората, възпитани и убедени в други идеи за поведение. А, ние ще се опитаме да разберем тях.


 

Коментари към "Аман от гей паради!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg