Барби получава нова фигура

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Легендарната кукла Барби ще получи дългоочакваното си преобразяване. Най-сетне потребителите ще получат така обсъжданата кукла с реален вид.


За цели 57 години Барби е не просто кукла, а глобален символ на красотата. Именно русата пластмасова красавица търпи критики, че налага нереален, невъзможен стандарт за красота, и, наред с рекламата, кара младите момичета да осакатяват телата си и да съсипват здравето си от болна амбиция да са като Барби. Със своите невъзможно тънка талия, лъскава руса коса и перфектно симетрични черти, куклата от години е обект на критика за нереалистичното представяне на женското тяло.


В крак обаче с общественото мнение и все по-високо надигналите се призиви да обичаме телата си, каквито са – с извивките и стриите им, с белезите от раждане и несиметричните форми, Mattel са вдъхновени да променят Барби. Ето как на куклата ще ѝ се наложи да се „адаптира“ към днешното време и да се сдобие с по-кръшна фигура.


Съвсем наскоро Mattel най-накрая представиха три нови версии на иконичната кукла – висока, миньонче и пищна. Новите версии ще си имат всички привлекателни допълнения, подобно на оригиналната, и ще се появят на пазара през юни.


Доста преди компанията производител да реагира на „времената“, артистът Николай Лам взе нещата в свои ръце и създаде кукла, наречена Ламили и създадена по модела на размера на тялото на средностатистическа американка на 19 години. А целта му беше да промотира реалистични стандарти за красота.


Още през 2014 дизайнерският отдел на Mattel защити легендарното си творение, твърдейки, че в крайна сметка целта на Барби никога не е била да изглежда реалистично, а да бъде лесна за събличане и обличане, което малките момиченца правят често с куклите си.

 


Въпреки появата на реалистичните Барбита обаче, струва ни се, че проблемът за невъзможните стандарти за красота няма да бъде кой знае колко потушен. В крайна сметка, Барби може и да е наедряла, но момичетата от рекламите – не.

 

Вижте още:

Как изглежда Барби през годините 


 

Коментари към "Барби получава нова фигура":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg