Безброй идеи за Деня на детето

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Как да зарадваш детето на празника, който напомня рождения му ден и това, че е най-специалното и прекрасно същество на света.

На 1 юни ти си родител, чиято роля е да изпълнява желания!

Може още от предния ден да му предложиш в Деня на детето да си направите игра „Кой е шеф днес“. Разбира се, че детето!

Още преди празничния ден може и да обсъдите неговите желания. Нека да планира деня като истински господар на света. А ти проявявай инициатива и ентусиазъм във всичките начинания.

Информирай се за различни инициативи и мероприятия и ги предложи на детето. Ако прояви интерес, може да се вмъкнат в графика.

А защо не да прекарате един безгрижен ден, в който да разговаряте, да се смеете, и да го сътворявате непринудено, както детето поиска. 

Въпросът е да се почувства много, много обичано и щастливо, да се увери за пореден път колко е специално!

Като родител искаш да видиш сияещото от щастие личице, светещите от изненада очички, блестящата от радост усмивка като слънце.

Дори всеки ден да полагаш грижа за малчугана, в такива празници за децата подаръците и хубавите изненади са очаквани.

Всяко дете ги обича. И като едно пораснало дете ти можеш да си припомниш добре това.

Тази година Денят на детето се пада в понеделнишкия работен ден, затова ето няколко идеи, около които вероятно ще ти хрумнат още безброй начини да направиш така, че твоето дете да се почувства специално и много обичано!

Бъди до легълцето на своето съкрошище още преди да отвори очички и го целуни по челото, като му честитиш празника.

Ако знаеш, че ще може да пропуснеш този момент, още от предния ден приготви подарък изненада, който да види, когато се събуди.

Нека радостно да дотича до закуската, която му е любима и го чака на масата. Направи усмивка върху палачинка със сметана и ягоди например…

През това време пуснете музика с любимите му песни и такива, с които ще го изненадаш и зарадваш.

Може за обяд да организираш пикник с още деца в парка, а после да се разходите в зоологическата градина. Да разгледат заедно най-различни обитатели там, мечета, зайчета, рисчета…

Поиграйте заедно, хапнете.

Нека малчуганът да тича на воля, да се смее, да пообщува с връстниците си, да нарисуват рисунка, да поиграят на различни игри.

Вземи захарен памук, сладолед, много лакомства на децата. Може да се повозят заедно на въртележка.

Може да заведеш детето и на цирк. Направи колкото можеш подаръци и преживявания, забавления и предизвикателства, които днес са цветни и много усмихнати.

А добра идея е също да направите и пикник със семейството в двора или на екскурзия, с разходки сред природата. С барбекю, балони, ще бъде весело и много празнично.

Играйте на различни игри като на думи, всички иричат азбуката, а през това време някой казва стоп и буквата, на която спре да е тази, с която ще казвате различни думи. Може да играете на вълчи поглед, гледайки се в очите, докато единият мигне, да правите къща от карти, състезание по най-бързото четене, смятане, връзване на панделки, вратовръзки…

А, освен това, ако детето иска, заведете го да си избере красиво облекло или такова, което е много модерно и иска да има.

Също е идея да сътворите заедно някоя дреха, ако детето има такива интереси. Включете се с ентусиазъм.

Може да сготвите нещо заедно, да засадите цветя, да направите къщичка за птици и да я боядисате.

Може да заведете детето и на куклен театър или концерт, който би му харесал.

Можете да направите заедно украса от балони, рисунки, сърчица, усмивки и да ги разпръснете из мястото, на което празнувате.

За вечеря, може да му приготвите нещо любимо или да се обадите и да поръчате каквото си избере. Наистина каквото си избере, пица, скариди, сладолед, мелба, шоколадови десерти.

Може пък за десерт да го изненадате с торта, която сте му направили.

И, повярвайте уважението, което имате към неговата личност, много ще го впечатли. Ще се почувства специално, важно, значимо.

Важното е денят да бъде според неговите предпочитания, а и вие да спомогнете, познавайки най-добре детето си.

Нека в този ден детето да проявява на воля въображение, радост, емоции, идеи, да се забавлява и да се чувства като слънце!

Поглезете го, дайте му това, което знаете, че харесва.

И най вече – дайте му много любов, нежност, внимание и топлина и усмивки.

Кажете и му покажете колко много го обичате!

Вижте още:

Деца с аура 2

9 неща, които казваме на детето всеки ден 


 

Коментари към "Безброй идеи за Деня на детето ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg