Безидеен протестиращ или емигрант? Какъв ли щеше да е Левски днес?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

За Чиста и Свята Република!

Или?! За какво се е борил Левски? Апостола на Свободата!


Когато му предложили да стане цар след Освобождението, той казал: "Ако се борим за да си туриме цар, то е безсмислено, защото и сега си имаме султан". Човек без политически амбиции! Слагам главно "Ч" не само, защото е първа буква в изречението. Нито власт, нито пари са блазнили Апостола на Свободата! Нито политики и нито управленски програми след смяната на султана!


Добре, че Левски не е наш съвременник! Щеше да бъде оплют като "безидеен протестиращ", който само призовава за морал и #оставка! Без никаква ясна идея какво ще се случи после! Апостола в днешно време щеше да е поредния "лумпен", който призовава само заради призива!

 

Модерно е да се говори и съпоставя "фасадната демокрация" и "пряката демокрация", които били различни форми на "демокрация"... Хора, аз искам Свобода да остана в България! Вашите "демокрации" и политики не ме интересуват! Моля, не ме съдете за това!

 

Ето призива на ректора на УНСС към студентите си:

"Като не ви харесва България, емигрирайте!" Да емигрираме в чужбина, да работим като чистачи на тоалетни, да мизерстваме по 8 човека в една квартира и да пращаме по 200-300 евро на родителите си (за да не умрат от глад), а те с гневен блясък на омраза в очите да продължават да гласуват за БСП (което било всъщност против ГЕРБ?!). Та това са тези, които ни изгониха с наглото си поведение от България!

 

Не, г-н Статев, горд ректор на УНСС! Ще останем!

Колкото и да ни е трудно в България - ще останем! Ще се жертваме и ще мислим повече за нашите деца, въпреки, че не видяхме нагледен пример как точно се прави това! Вие ще продължите да ни обвинявате заради нашата форма на протест - окупацията, но ние ще продължим да вярваме в друго!


Още Джон Лок преди 350 години го е казал: "Ако един народ не е доволен от управлението си, има законовото право да го смени, преминавайки от подчинение в неподчинение" и добавя: "В това се крие свободата на гражданите, която ги отличава от поданиците"

 

Ще останем в България! 

 

Вижте още:

Разделяй и валдей... България

Когато гласуваш с омраза


 

Коментари към "Безидеен протестиращ или емигрант? Какъв ли щеше да е Левски днес?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg