Великден! Светъл празник!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Много приятна е традицията, която обединява близките, семейството, приятелите... любимите хора! Боядисването на яйцата носи много весели и хубави мигове. Заедно сме, докато усмивките, учудените, ведри лица сияят пред това така красиво нарисувано яйце, или веселието, когато детето обагри чудно оцелелите яйца.

Това всъщност е празник, чиято традиция и обичаи носят много хубави преживявания и сплотяват хората. Затова е добре да съхраняваме и правим тези празнични дни все по-почитани. 

Хубаво е, че дори, помнейки, знаейки, почитайки, че това е денят, в който се отбелязва възкресението на Иисус Христос, Божият син, изкупил със смъртта си греховете на човечеството, ние успяваме да възраждаме светлите и добри чувства… Боядисваме яйца, радваме се на великденския заек, борим се с шарените яйца… и претворяваме важният християнски ден в позитивни преживявания, които ни събират заедно!

Защото, като се замислим, разбираме по-дълбоко, че с възкресението си Христос е дал надежда за живот след смъртта.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

/pravoslavieto.com/

 

Като се замислим надеждата е нещо, което е все по-важно чувство в днешно време.

Хубаво е, че даже някои от традициите да са доста променени и позабравени в съвремието, сме успяли да запазим като че ли най-хубавото от празника.

Традицията с боядисването на яйцата, приготвянето на специална трапеза… И се получава една още по-голяма традиция – да сме заедно и в хубави моменти, които подхранват надеждата в душата, любовта в сърцата, ставайки по-добри и смирени!

И е добре именно в този ден да усетим, че дори постигайки повече, правейки повече добро, с повече надежда и любов, можем да сме и по-смирени!

Нека да е Честит Великден, приятели!

Пожелаваме много светли и прекрасни дни занапред!
 

Еижте още:

Приказка за великденското яйце

Каква е поуката...


 

Коментари към "Великден! Светъл празник!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg