Великите изобретения на жените (Част 2)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Убедени сме, че поне веднъж ви се е случвало да бъдат подценени умствените ви възможности, само защото изглеждате чудесно в рокля! За съжаление много от господата вярват, че когато една жена е красива, то почти задължително трябва да е глупава! Крайно време е, обаче да им стане ясно едно – великите идеи не зависят от пола, нито от дължината на мустака! Ние, представителките на нежния пол, имаме не по-малко изобретения зад гърба си от тях! И те не винаги съдържат сол и пипер!

В медицината, дамите също заслужават големи похвали! Едни от най-необходимите лекарства са създадени именно от тях. Като например антибиотиците! Зинаида Ермолева е първата, която въвежда тяхното приложение. След това Елизабет Лии Хейзън и Рейчъл Браун ги обогатяват като изобретяват анти-гъбичен антибиотик, който лекува множество инфекции. Благодарение на тези жени, днес заболявания, които в миналото са били считани за нелечими, не представляват особена заплаха за нас.

Кой каза, че строителстово е мъжко занимание? Навярно, не му е известен факта, че първите тухли са дело на архитект Анна Кийчлайн. През 1927 г. тя патентова предшественика на днешния бетонен блок. Това са кухи тухли направени от огнеопорна глина, които били значително по-издръжливи от всяка друга сграда до момента. Освен това този материал се оказал и много по-изгодният вариант за строителите. През целият си живот, Анна успява да патентова цели седем открития, като едно от тях е вграденото в стената легло, пестящо пространство.

Американката Мария Уолтън пък, поставя революция в пътната инфрастуктура още през 1879. Тя измисля начин как да бъдат отклонени емисиите дим, чрез водни резервоари. Тази система веднага била адаптирана при локомотивите. Освен това находчивата дама, успява да притъпи шума от влаковите композиции като за целта използвала дървени кутии изолирани с памук и пясък. Ако г-жа Уолтън беше нашенско момиче, едва ли по това време ние тепърва щяхме да редим павета по калните си улици! А предшесвениците на сегашния ни премиер, щяха отдавна да са го надминали по брой открити магистрали!

Що се отнася до модата, разбира се, че там сме първенци! През 1914 г. корсетът-убиец окончателно е заменен с далеч по-удобния и практичен сутиен. За това днес да не припадаме от недостиг на въздух заради стегнатите препаски, заслуга има само Мери Фелпс Джейкъб. Представяме си какво количество благодарствени картичики е получила след като го е предоставила за производство на Warner Corset Company!

Великите изобретения на жените от историята, съвсем не се изчерпват до тук. Но техните заслуги са толкова много, че няма да ни стигне цял месец да пишем за това! Надяваме се обаче, да сме успели да разбием заблудите на господата, относно нашия потенциал!

Това колко креативни можете да бъдете, зависи само от вас самите! И ако вашият шеф за пореден път ви подцени само, защото носите токчета, то усмихнете се, почерпете го един сладолед и го информирайте, че дори той е измислен от жена!
 


 

Коментари към "Великите изобретения на жените (Част 2)":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg