Велики мисли

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
01.00 a.m.

Трупайки опит, знания, в моменти на отчаяние или на щастие, често се питаме толкова много неща. И сред тях търсим своите истини. Ето няколко мисли на велики личности, сред които можете да откриете проникновени отговори за себе си…

"Беше достатъчно интелигентен, за да знае, че интелигентността сама по себе си не е гаранция за нищо. За успеха, който родителите му очакваха, че ще постигне, беше нужно нещо повече – късмет, произход, талант."

Ъруин Шоу, "Богат беден"

"Да си мечтаеш за всичко, което искаш да мечтаеш – това е красотата на човешкото съзнание и ум. Да правиш всичко, което искаш да правиш – това е силата на човешката воля. Да вярваш на себе си, за да тестваш своите граници – това е куражът и смелостта, чрез които ще успееш..!"

Бърнард Едмондс

„Сънищата са нещо много повече, отколкото предполагаме. Те не само помагат да спим добре. Сънят е първата художествена дейност, първата малка театрална пиеса. Когато сънуваме, ние сме едновременно творецът, пиесата, зрителят, авторът. Това е най-старата художествена творба на хората… А и на животните, защото и те сънуват."

Хорхе Луис Борхес

"Изглеждаше му толкова красива, толкова пленителна и различна от обикновените хора, че се чудеше защо никой друг не се побърква като него от кастанетите на токчетата ѝ на паважа и защо ничие друго сърце не се разтуптява от шушненето на воланите ѝ, и защо целият свят не полудява от любов от развятата ѝ плитка, от полета на ръцете ѝ, от златото на смеха ѝ."

"Любов по време на холера", Габриел Гарсия Маркес

„Аз виждам образа, но моето въображение не може да ми нарисува художника на този образ. Виждам часовника, но не мога да си представя часовникаря. Човешкият ум не е в състояние да си представи четирите измерения. Как може тогава да си представи Бога, пред Когото хилядите години и хилядите измерения са като едно?"

„Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и по-прости"

„Въображението е по-важно от знанието"

Алберт Айнщайн
 


 

Коментари към "Велики мисли":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg