Видеото, което за пореден път изложи България!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
01.00 a.m.

"Демографската криза в България е много сериозна. До 2050 година ставаме под 5 млн. души. След няколко години българският етнос няма да бъде водещ в страната. До края на 90-те населението намаляваше от емиграция, а сега намаляваме за сметка на отрицателен прираст. За 2012 година имаме 109 000 починали, а родени са едва 69 000. Имаме огромен отрицателен прираст. Вече няма кой да се изселва от страната, защото хората са възрастни

Парите за социални надбавки се взимат основно от онази част от обществото, която няма намерение да подготвя качествено поколение. Трябва да се стимулират талантливите, а не да се плаща на калпак. Трябва да се стимулират майките с образование. И друг български феномен. Детските дрехи и храни се облагат с данък 20%, а хазартът е освободен? Това какво е?" . Това обяви в едно интервю преподавателят в Софийския университет "Св. Климент Охридски" проф. Петър Славейков."

Думите звучат наистина плашещи. Ще живеем в страна, в която населението е застаряващо, а ромското население преобладава. Защо стигнахме до тук?

Всеки ден група хора протестират, но никой не се замисля, дали проблемът е от самото правителство или идва от по-далече. Трябва да започнем да мислим повече за бъдещето и по-малко за дребните битовизми.

България не дава никакви финансови помощи на хора, които имат образование, но работят нещо коренно различно, поради липса на работа по специалността им. За сметка на това ромите получават ежемесечни помощи без да имат никакво образование и никаква работа. Е, стига вече!

България, помисли малко за народи си. Помисли за това, защо всяка година хиляди напускат майката родина и емигрират, за да берат плодовете на друга държава. Защо хиляди ученици заминават да учат в други университети, въпреки по-скъпите такси, защото знаят, че там кариерното развитие ще им бъде много по-сигурно. Защо хиляди майки избират да родят след 35-тата си година, и то само по едно дете. Защото искат да изградят кариера, да има сигурност, да осигурят някакво бъдеще на детето си. За сметка на това една ромка ражда по дете на сезон, колкото и грубо да звучи, без да се съобразява от нищо. Тя знае, че държавата ще я обезпечи, тя има сигурност.

Социалните мрежи избухнаха преди дни едно видео, на което ром цитира ’’Аз съм българче’’ на цигански.

Много групи призовават за изтриване на клипчето от платформата Youtube, но и в момента то все още е там. Гледано е от над 100 000 души, а най-странното е, че е харесано от 70 от тях. Кои са тези хора, които харесват подобна гавра с българската история.

Коментарите са пълни с нецензурни думи, но виновни ли са циганите. Не, не са. Те имат пълното позволение от всички да правят какво искат: да крадат кабели, да хвърлят отпадъци и да цитират български стихотворения с абсурдна насмешка. Те имат позволение да бъдат българчета. А, ние?

Ние самите май не искаме да цитираме каквото и да било. Ние нямаме подкрепата да го кажем, защото всеки ни мачка.

Ето го и самото видео.


 

Коментари към "Видеото, което за пореден път изложи България!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg