Вие, които плюете Георги, май пак объркахте формата!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Из мрежата

Първо искам да отбележа, че Сано е изключителен мъж! Но за съжаление у нас, когато двама достойни мъже се борят и единият падне, независимо кой, то победителят автоматично бива обявен за недостоен, а образът на другия - хиперболизиран до светец. И понеже доста се изписа за това, че отново е възтържествувала простотията, а Георги беше сравнен с праисторически хуманоид, ще ви кажа следното: Още от памтивека силните са успявали с борба, а не с поезия. Поезията е измислена, за да излъже, че борбата е красива!

Хубаво би било също да осъзнаем, че снощи ние не си избирахме духовен учител и ако сте гласували по някакви различни критерии от издръжливост, силен дух и физически умения, то едно е ясно – пак сте объркали формата. Нелепо е да търсим гуру, месия или новия Спасител в Къртицата, а и както го беше казал Стефан Цанев: „Като го намерим, ще го разпнем пак!“

Искам да наблегна, подчертая и натъртя, че не толерирам агресията по никакъв начин (моля, не бъркайте борбата с нея). Но далеч не бих оплаквала толкова наранените чувства на един стол. Не бих съдила и така строго изблиците (стига да не нараняват физически), защото те са признаци на живот. Душата на истинския мъж, драги ми, не може да вирее в емоционално кастрираното тяло. Тя се нуждае от силни полюси, в които да се лута, блъска (понякога да чупи) и да търси верния път до последния си час. И ако вие, които така яростно осъждахте не особено ласкавото отношение на Георги към декора в базата, ми кажете, че не сте ударили нито една стена с юмрук, присвит от гняв, че не сте изрекли една лоша дума по адрес на някой в момент на обида, то аз мога да ви кажа, че или лъжете или до един сте богоизбрани мъдреци, или сте мъртви души! Извинете за библейското отклонение.

И накрая, защо в това предаване и в коментарите за него толкова се въртеше думата „Морал“? Защото една голяма част от хората в България обожават да гледат и говорят за неща, които нямат. Това е комплексът на „гладните очи“ или наследственият синдром на Корекома!

P.S. За мащабността на една единица :) най-добре може да се съди по това дали различава майсторския сарказъм от простащината.  


 

Коментари към "Вие, които плюете Георги, май пак объркахте формата! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg