Вижте поредната грозна гавра с българското изкуство

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Из мрежата

Тончо Жечев беше казал, че живеем в епоха на траибализъм. Това е едно племе в Африка. При тях, когато на смяна на едно поколение идва друго, то унищожава всичко, създадено от предишното и започва отначало. И така 4000 години стоят на едно и също място. У нас е по-зле. Новото поколение не просто руши всичко, което му напомня за старото, но го и отрича, смазва като маловажно и изхвърля на боклука. Независимо дали става дума за архитектура, политика или изкуство... Всъщност при изкуството е най-страшно. България е една от страните, които най-успешно умъртвяват изкуството си. С най-силен замах и най-бързи темпове. Толкова бързо, колкото и Азис сменя пола си.

Поредното доказателство за българския траибализъм е „гениалната“ идея на Столична община да отнеме правото да артистите от Народния театър да имат свои паркоместа. Може би някой почетен чиновник му се е сторило някак нелогично и недостойно дума като паркомясто да се смесва с изкуството въобще. Но по-вероятно за чиновническата душа е да се е възбудила от идеята да изкара някой лев от тая работа.

Развръзката:

И така, след скандалът около превръщането на площада пред театъра в синя зона и шеметното му излъскване за една нощ, струващо някакви си 5 000 лв. на данъкоплатеца, тази лека грешка беше поправена – синя зона можа и да няма (или поне не в първоначалния мащаб), ама и театърът няма да има паркинг, нищо, че си е негов.

На скицата по-долу се вижда решението на общината относно предназначението на паркинга – вместо безплатни места за паркиране на артистите, ще има кашпи с цветя...нали, цветя звучи къде, къде по в унисон с изкуство пред паркомясто!


„Има един принцип, който е пречка пред всяко знание, аргумент срещу всеки довод и неизменно обрича човека на невежество — това е привилегията на самонадеяността пред търсенето.“

Хърбърт Спенсър 

 

Виж още:

Потресаващо! Гнусна гавра с българките

Видеото, което за пореден път изложи България!


 

Коментари към "Вижте поредната грозна гавра с българското изкуство":
Най-четени
Април 2020 ще бъде най-лошият месец за тези три зодии: Април 2020 ще бъде...

Кои зодиакални знаци ще имат...

19:15 | 04-01-20| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg