Традиционните сиренки нямат нищо общо с тези малки празнични тикви, с пикантен вкус, включващи смес от чедър, крема сирене, чеснова сол ( подправка, която се получава чрез смесване на сух смлян чесън (за предпочитане на прах и сол), и суха горчица. Разбира се можете да приготвите това предястие и по всякакъв друг повод, без да е във формата на тиква.
Време за приготвяне- 20 минути
3, 5 – 4 чаши настърган чедър
3 пакетчета крема сирене
1 и 1/2 ч.л. чеснова сол
1 ч.л. суха горчица
Гарнитура: стръкове магданоз
Добавки: препечен ръжен хляб или крекери
Тиквени формички
Сложете чедъра, крема сиренето, чесновата сол и горчица в хранителен комбайн/робот и разбъркайте докато стане гладка смес.
Покрийте формичките с незалепващ спрей или намажете с мазнина. С лъжица поставете сместа от сирена в празните кухини, притиснете с гърба на лъжицата, за да прилепне сместа плътно към формата. Покрийте с фолио. Охладете за една нощ.
За да извадите, натопете за кратко дъното на формата в по-голям съд, пълен с гореща вода. Чукнете формата върху равна повърхност, за да се отдели съдържанието, след което извадете сиренките.
Съединете половинките съвпадащи тикви заедно и ги натиснете, една върху друга за да получите формата на тиква. Гарнирайте върховете на тиквите с клонки магданоз. Сервирайте с удоволствие.