Вредните навици, които съсипват външния ви вид

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Моето тяло

Знаете ли, че мръщенето ви докарва бръчки? А да четете книга легнали бавно се превръща в причина за бръчките по шията?


Има вредни привички, за които не бихте се сетили, но които бавно и незабележимо съсипват външността ви. Откажете се, докато е време.


Не пипайте лицето


Всички имаме навика несъзнателно да докосваме лицето – да го потрием с длани, да се облегнем на ръце. Неволно обаче причиняваме вреда на кожата, при това двойна – пипането я разтегля, което постепенно ще се отрази в повехнала и сбръчкана кожа, а колкото и да се мием и деизнфекцираме ръцете, истината е, че те могат да пренесат бактерии до деликатната кожа на лицето и да създадат предпоставка за развиване на инфекция.


Не стискайте черни точки по лицето


Въпреки че ще намерите тази процедура в услугите на всеки козметичен салон, механичното почистване на лицето повишава омазняването на кожата. Ако пък го правите сами у дома, рискувате да увредите здрави тъкани и да пренесете инфекция.


Не седете с кръстосани крака


Вероятно сега се запитахте какво общо има това с външния вид. За съжаление, това е една от най-честите причини за появата на варикоза – мрежата от разширени вени, нелицеприятна гледка, следствие от нарушено кръвообращение заради притискането на единия крак в другия.


Не се мръщете


Истината е, че огромна част от мимическите движения, които извършваме, са рефлекторни и не можем да следим за тях. Но именно те са причина за появата на фини линии около очите и устата и бръчки по челото. Затова опитайте да проявявате повече самоконтрол и спрете да се мръщите.


Не си гризете ноктите


Звучи неестествено за зряла жена, но статистиката сочи, че 1/3 от възрастните го правят, и то предимно жени. Учените смятат, че хората, които си гризат ноктите, са по-тревожни и подложени на по-голям стрес от останалите. Някои обаче смятат този проблем за психично разстройство.


Не си хапете устните


Сама по себе си гледката на нахапаните устни никак не е приятна. Но не това е основната причина да се откажете от този вреден навик. В напукванията и раничките, които се получават при хапане на устните, може да попадне мръсотия, която да доведе до възпаление. А да не споменаваме и колко грозно всъщност стои червилото на нахапани устни.


Не четете легнали


Ох! Заболя! Кой запален читател не обича да се излегне на топло в леглото или съответно, ако е лято, в хамака или на шезлонга с книжка в ръка? Само че ако е спорен въпрос дали четенето в легнало положение разваля очите, то друго е доста сигурно – бръчките по шията са гарантирани.
 


 

Коментари към "Вредните навици, които съсипват външния ви вид":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg