Във Франция вече е законно да НЕ работиш извън работно време

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Търсите си повод да игнорирате допълнителните часове работа извън офиса и писането на имейли от вкъщи? Е във Франция, това е вече законно. Страната постановява, че работниците имат "правото да изключат" служебните имейли и смартфони, когато работното им време свърши, съобщава CNN. Това включва вечерите, почивните дни, както и уикендите. По-конкретно, от юли 2017 г. дружествата с 50 или повече служители ще бъдат  инструктирани да излезнат с нови правила относно имейлите, които известяват, че работниците са извън офиса, със сътрудничеството на самите служители.

Според „The New York Times”, новите правила могат да бъдат доста елементарни, като например избягването на бутона "отговор до всички", за да се намали броят на хората, чакащи отговори, или пък да са най-подробни, например - определяне на специфични часове, в които работниците и служителите имат право да се изключат от мрежите и да не реагират. Някои офиси вече са приложили промените и са избрали спиране на цялата имейл система през нощта. Звучи супер, нали?

 

Тези мерки са предназначени да гарантират зачитането на почивките и ... да осигурят баланс между работата и семейния, и личния живот," се казва в изявление на Министерството на труда. И това е нещо, което според нас, всеки служител може да получи.

Законопроектът включвал и реформа за 35-часова работна седмица във Франция, установена през 2000 г. "Правото да се изключите" ще помогне за ограничаване на това, което френските синдикати наричат "експлозия на недекларирания труд" надминаващ законовата граница от 35 часа.


 

Коментари към " Във Франция вече е законно да НЕ работиш извън работно време":
Най-четени
Април 2020 ще бъде най-лошият месец за тези три зодии: Април 2020 ще бъде...

Кои зодиакални знаци ще имат...

19:15 | 04-01-20| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg