Вярата в себе си. Най-силното оръжие!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Вчера имах сблъсък с поредния депресиран колега. Толкова се беше отчаял, че чак се канеше да напусне. Не му вървели нещата, явно не ставал за нищо... Опитах се да го ободря малко. Но не, той си знаеше неговата. В нищо не го бивало и толкова. Странно ми беше, как за скромните 25 години, разбра, че не го бива за нищо... След това се сетих, че и една приятелка ми дрънкаше подобни глупости преди време. Замислих се, модерно или заразно е станало?

Нямате представа, колко хора понякога се чувстват безполезни.Колко хора смятат, че не означават нищо за никого, че са неспособни, самотни, обречени просто да съществуват.

А вярата в себе си е най-мощният двигател в живота. Дори щастливите „случайности” се случват на уверените. Така че, ако искаме да успяваме, да се чувстваме пълноценни, първо трябва да започнем от себе си.

Всички сме човешки същества и всъщност не сме толкова различни един от друг. Дишаме един и същ въздух, стъпваме по една и съща земя, изпитваме глад и жажда. Всички тръгваме от едно и също начало. Оттам нататък – всичко зависи от нас. Някой говори пет езика. Да, но с устата си, както говорите и вие. Момиче има по-стройна фигура от вашата. Да, но и тя има два крака, две ръце, талия... също като вас!

Къде е проблемът тогава? Проблемът е в собствената ни самооценка и увереност. Всъщност, ако погледнем по-философски на нещата, ще осъзнаем, че само с вяра в себе си, можем всичко. Истина е! Просто трябва да спрем да си търсим извинения за собственото си бездействие. Хората са казали „Няма не мога”.

Първо трябва да се научим да обичаме себе си, преди да очакваме другите да ни обичат.Да гледаме на провалите, като на уроци! Не, не са доказателства, че сме неспособни.

Живейте живота си позитивно. Отнасяйте се с хората така, както искате те да се отнасят към вас. Имайте самочувствие. „Аз съм. Ако не съм, мога да бъда! Стига да поискам!”.

И най-вече, нека проумеем веднъж за винаги: Никой не ни е длъжен за нищо! Направили сте услуга, а той сега се ослушва. Искали сте – направили сте я. Дотук! Всичко си е във вашите ръце. Няма големи неблагодарници, има големи очаквания. Няма късметлии, има положително мислене и вяра! Първи, втори, трети провал, голяма работа! На четвъртия път ще стане. Само да не се отказваме и да вярваме в себе си.


 

Коментари към "Вярата в себе си. Най-силното оръжие! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg