Грешките в грима, които развалят снимките

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Ако някога снимките ни са били рядко явление, запечатване на специален момент, днес си ги правим за щяло и нещяло – и как не, при положение, че си имаме камера в джоба. Селфито властва в живота на всички – и нека си признаем, дори да не сме селфи маниачки, много често ни се случва да се щракнем по време на някоя разходка, събитие или просто щастливи в компанията на приятелки. И тук идва проблемът – много често точно гримът, който сме сложили за разкрасяване, ни изиграва лоша шега. Вече знаем как да „позираме“, за да си направим страхотни снимки, но гримът може да ги развали. Ето на какво да обърнете внимание, ако ви предстои да щракнете някой и друг кадър.

Внимавайте със слънцезащитния фактор

Не, в никакъв случай не пропускайте нанасянето му. Цинковият оксид обаче има склонността да прави лицето ви да изглежда по-бяло, затова ако мислите, че ще се снимате, внимавайте колко слънцезащитен продукт нанасяте.

Внимавайте и с пудрата

Подобно на слънцезащитата, и пудрата може да направи лицето по-бяло и светнало. Прекаляването с пудрата ще улови светкавицата и може да накара главата да „експлодира“ в светлина.  

2 важни правила за грима на очите

Кажете „не“ на блясъка – ще реагира със светкавицата и ще се получат петна от светлина върху очите ви. Внимавайте с блендирането – отново светкавицата може да подчертае неимоверно лошо блендираните сенки и върху очите ви да се появят грозни очертания.

Тежкият грим

Светлината е това, което може да направи тежкия грим да изглежда просто перфектно на снимката. Но очи в очи нещата стоят по друг начин. А и не само това е причината да не залагате на тежък грим – в повечето случаи, когато ще си направите снимка, всъщност не разполагате с професионално осветление, което пък означава, че може дапридобиете по-скоро неприятен вид на снимките. Запазете грима си по-лек и семпъл, за да избегнете това.

Червилото

Същото важи и за червилото. Пазете се и от крайностите в цвета на червилото. На снимките ви няма да сработи нито ултра лекото нюд, нито тъмното вамп червило. Тези нюанси изглеждат доста крайно на снимки. Най-добре е червилото да бъде естествено – близко до цвета на устните, най-добре два нюанса по-наситено.

 

Вижте още:

Как да изглеждаме стройни на снимки

Как да изглеждаме 10 години по-млади...веднага!


 

Коментари към "Грешките в грима, които развалят снимките ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg