Дамски превръзки срещу сексуалното насилие

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Из мрежата

Нетрадиционен, но провокативен и привличащ вниманието, начин да отправи послание срещу сексуалното насилие е намерила Elonë от Карлсруе.


През септември жената попада на публикация в социалната мрежа Twitter – силно послание, което е завладяло ума ѝ.


"Представете си, ако мъжете бяха толкова отвратени от изнасилването, колкото са от месечния цикъл."


На 8 март, Международен ден на жената, Elonë решава да отпечата феминистки послания върху...ежедневни дамски превръзки и да ги разлепи по светофарите и на други публични места из целия град.

 


В Instagram дамата споделя, че не е сигурна дали е законно, но не ѝ пука, защото превръзките са лесни за сваляне. Разказва още, че идеята ѝ е била да накара хората да се замислят. Защото нестандартният начин на представяне на посланието наистина привлича погледа и те кара да прочетеш написаното.


Мисията на жената обаче придобива популярност и отвъд Карлсруе. Снимките на нейните послания, публикувани в Instagram, събират стотици хиляди преглеждания и коментари. Дамата споделя, че получава положителни коментари и подкрепа от цял свят, но и обвинения, че мрази мъжете. Не, не мрази мъжете, просто е намерила начин да насочи общественото внимание към един сериозен проблем.


 


 

Коментари към "Дамски превръзки срещу сексуалното насилие":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg