Да помогнем на недоносените бебета на България!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Майчинство


Всяка година в света се раждат около 10 до 15 милиона недоносени бебета. Обикновена статистика за всички онези, които все още не са се докоснали до най-съкровеното – създаването на нов живот. Истинско изпитание за майките, които са го преживели, както и за всички бъдещи майки на недоносени деца и техните семейства. На пръв поглед може би ни се струва, че всичко ще се оправи - недоносеното бебе има нужда просто да прекара известно време в кувьоз.


За съжаление не всичко е така лесно, както изглежда. При децата, които са родени преждевременно съществува много по-голям риск от развитие на трайно увреждане, като заболяване на белия дроб, детска церебрална парализа, слепота, глухота. Резултатите от изследванията на деца, родени преди 26 гестационна седмица, показват завишени нива на увреждания, като голяма част от тях са с някаква степен на инвалидност.


Но преди за родителите да дойде осъзнаването, че детенцето им може да има трайни увреждания, вследствие на преждевременното раждане, има един много по-важен въпрос, който ги вълнува – ще оцелее ли бебето ми? За щастие живеем във време на напреднала наука и шансовете за оцеляването им са много големи, но бебчетата, родени преждевременно изискват специални грижи. Всекидневният контакт с родителите е от огромно значение, но най-важната предпоставка за оцеляването им е обгрижването от обучен персонал и с помощта на специализирана и качествена апаратура. От гледна точка на превенция на дългосрочни увреждания е от изключително значение проследяването им от неонатолог и редица други специалисти поне до края на първата годинка.


За да подкрепи недоносените деца и техните семейства в един от най-трудните моменти в живота им, бе създадена фондация „Нашите недоносени деца“. Чрез своята дейност фондацията се стреми да подпомогне осигуряването на висококачествена, нова апаратура за неонатологични отделения в страната, да информира обществеността за значимостта на проблема и по какъв начин може да се предотврати преждевременното раждане, както и да осигури емоционална и психологическа помощ на семействата на недоносените бебета.


Ние ви призоваваме – дайте шанс на недоносените деца в България да оцелеят! Включете се в „Маратон на героите“! Фондация „Нашите недоносени деца“ ви кани на 17 май на специално събитие в помощ на недоносените деца и техните семейства. Очакват ви забавления като мини крос, спортни игри (футбол, тенис на маса), концерт и благотворителен базар. За всички, които няма да премерят силите си в маратона, ще има много други забавления. Водещи и музиканти, които подкрепят каузата на фондацията, ще се погрижат за доброто настроение на всички гости, а най-всеотдайните маратонци и компаниите-партньори ще бъдат отличени по време на официалната церемония. Традиционно ще бъде организиран и благотворителният базар „Подари мъничко вълшебство“, на който всеки ще може да намери нещо за себе си и своите близки.

Ето я и точната програма на събитието:
09:00 - 10:30 ч Регистрация за участие в кроса (лятна сцена)
10:30 – 19:00 ч. Благотворителен базар (лятна сцена)
10:30 ч. Откриване (лятна сцена)
11:00 – 12:00 ч. Крос (писта към стадион "Българска армия")
12:30 ч. Награждаване на участниците в кроса (лятна сцена)
13:00- 15:00 ч. Футболен турнир (спортен комплекс "ЦСКА завинаги")
15:30 ч. Награждаване на участниците от футболния турнир (лятна сцена)
16:00 ч. Концерт и развлекателна програма (лятна сцена)

Регистрирайте се за участие в "Маратона на героите" на 17 май в Борисовата градина. Нека да бягаме за идеята, в подкрепа на най-значимата кауза - здравето на нашите деца! Чрез своето участие подкрепяте недоносените деца и помагате да дадем повече гласност на проблемите, с които се сблъскват. Повече информация за събитието и регистрация тук - http://premature-bg.com/


Помогнете на недоносените деца на България!


 

Коментари към "Да помогнем на недоносените бебета на България! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg