Диетата по време на бременност е полезна!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Майчинство

До всички бъдещи мами! Забравете приказките на баба, че когато сте бременни трябва да ядете за двама! Това схващане вече е отживелица! Истината е, че не е нужно да ядете повече, по-важното е да се храните по-здравословно и балансирано. Всъщност, дори и диетите са ви позволени!

След анализ на резултатите от цели 44 проучвания изданието „British Medical Journa”стигна до категоричния извод, че спазването на диета по време на бременност е безопасно за бъдещите майки и техните бебчета! Разбира се, ако хранителният режим не лишава жените от важни за организма и правилното протичане на бременността вещества.

Ако тези условия са спазени, здравословната и умерена диета може да предотврати излишното наддаване на килограми и да намали риска от усложнения. Специалистите са категорични, че така разпространеното „хранене за двама” всъщност може да доведе до точно обратното.

Но преди всичко експертите съветват дамите да помислят за теглото си още преди да забременеят! Най-добрият вариант е да са постигнали здравословни килограми, когато това се случи. 


 

Коментари към "Диетата по време на бременност е полезна! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg