Днес, 20.11 се открива изложба SUPER STARS на Деян Янев

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Новини

Изложбата "SUPER STARS"  на младия, талантлив художник Деян Янев ще бъде открита днес в РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – СОФИЯ. Тя е позиционирана в галерийното пространство на Триъгълната кула на Сердика (бул. "Княгиня Мария Луиза" 16). Официалното откриване е днес, 20 ноември 2018 г. (вторник) от 19:00 ч.

 

Картините,  са пълна изненада за всички! 

"SUPER STARS" е трилогия, спадаща към съвременното концептуално изкуство. Всяко от платната (акрилни/маслени бои) е с различно посвещение. Свързващ елемент е присъстващата навсякъде звезда, чиято посока, движение и съдържание на лъчите е съобразно темата на картината. Трите образуват завършен поглед към лутанията на човешката душа в състоянията на песимизъм, реализъм и оптимизъм.

SUPER STAR – PESSIMIST: господар е голямото черно куче, хранещо се с песимистични мисли. Петлъчевата звезда визуализира: страх от болести; ниско самочувствие; несправяне със задачите; кошмари и деградиращо общество. Движението на звездата е надолу. Тя е черна, защото в падината не огрява светлина.

SUPER STAR – REALIST: господар е рицарят, застанал на стълбище, отвеждащо и нагоре, и надолу. Той държи два щита – срещу тъмните песимистични и срещу светлите оптимистични мисли. Звездата представя мисли като: който не работи, няма да яде; балансьорът между деня и нощта; брава и ключове, защото реалистът знае, че за всяка заключена врата би могъл да се намери ключ.

SUPER STAR – OPTIMIST: господар на звездата е свободната летяща птица, а асоциацията е цъфтежът, раждането на нов живот. Петте лъча представят оптимистични мисли: плодородие; издръжливост и копнеж за живот; раждане на идея; търкащият лотариен билет – олицетворение, че късметът е откриваем.

"SUPER STARS" може да бъде разгледана в периода 20 ноември – 14 декември 2018 г. в галерийното пространство на Триъгълната кула на Сердика (бул. "Княгиня Мария Луиза" 16).

 

 

Деян Янев е художник, завършил специалност "Живопис" в Националната художествена академия в София (България). Специализира във Виенската художествена академия за изящни изкуства. Резидент е в Сите Дез Арт, Париж (Франция). До момента има 18 самостоятелни изложби в България, Германия и Франция, както и редица участия в групови изложби и международни проекти. Деян работи основно в сферата на живописта, чийто стил е много близък до сюрреализма и напомня работите на Салвадор Дали...Артист със изключително интересно мислене, Янев изобразява както актуални теми, така и извечни философски проблеми...

"Мога да кажа за себе си, че през целия ми съзнателен живот съм рисувал. Исках това което виждам да го мога да го нарисувам реалистично. Може би от там е страстта ми към детайла"

 

Не пропускайте изложбата му!


 

Коментари към "Днес, 20.11 се открива изложба SUPER STARS на Деян Янев ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg