Довиждане пластмаса: Лего обявява огромна промяна за бъдещето на своите играчки

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Новини

Лего: класическата детска играчка. Градивните елементи на въображението могат да донесат много часове на радост.

Но тази радост бързо се изпарява, когато стъпите върху тях и умирате от болка.

 

Да се каже, че Легото е просто популярна игра, би било подценяване. Хората го обичат! През 2012 г. например са произведени, над 45.0 милиарда парчета Лего, а продадени са били толкова, че броят им е достатъчен да обиколи света 18 пъти. Това е много пластмаса.

Буквално 6.000 тона пластмаса всяка година.

 

И ние всички знаем колко вредна е пластмасата за околната среда. Това е причината, поради която  „LEGO Group”,  направи обширно изявление за бъдещето на строителните блокове Лего.Те ще инвестират 1 млрд. датски крони (което е около $ 150 милиона щатски долара) в програма, която ще направи блоковете Лего, които познаваме и обичаме още по-добри!

Компанията Лего ще изразходва парите, за да наеме 100 удивителни, умни работници да разработят материали, които не са вредни за околната среда и могат да бъдат използвани, за направата на Лего блокчета.

 

Лего създава  Център за Устойчиви Материали, който е последният им ход да намалят въглеродните емисии.

В момента, парчетата Лего са направени от акрилонитрил-бутадиен-стирен -дълъг, научен начин да се каже "много силна пластмаса."

Знаейки колко малките цветни блокчета могат да навредят  на Земята, Лего се опитва да предприема действия, които ще са в помощ на околната среда, като използва по-малко хартия в опаковките и  инвестира в офшорна вятърна ферма.

В изявлението относно последния си ангажимент, собственика на Лего груп - Кйелд  Кърк Кристиансен (, Който е внук на основателя на Лего - Оле Кирк Кристиансен ), казва:

"Инвестицията е доказателство за нашия постоянен стремеж да осигурим положително въздействие върху планетата, която бъдещите поколения ще наследят. Това със сигурност е в съответствие с мисията на „LEGO Group”, както и в съответствие с мотото на дядо ми, основател на на Лего, Оле Кирк Кристиансен: "Само най-доброто е достатъчно добро."


 

Коментари към "Довиждане пластмаса: Лего обявява огромна промяна за бъдещето на своите играчки":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg