Доказано! Ракията наистина е лековита

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

На бас, че поне веднъж ви се е налагало да прибегнете до любимото лекарството на баба. А именно – ракия! Така е, нали?

 

От край време алкохолната напитка се използва не само за вдигане на наздравици, но и като лек за какви ли не болежки. Грип, настинка, кашлица, болки в главата, наранявания... Една истинска традиционна баба има рецепта с ракия за всякакви случаи!

 

Много от нас са свикнали да гледат скептично на този алкохолен метод за лекуване, но ето че учените го доказаха. Баба наистина знае най-добре!

 

Оказва се, че ароматното питие има способността да намалява нивото на лошия холестерол. То се отразява благотворно и на кръвното налягане и е доказано, че хората, които редовно си пийват ракия, по-рядко боледуват от проблеми със сърдечно-съдовата система.

 

Е, разбира се, има нещо, което не е чак толкова прекрасно. И това е количеството, което е препоръчително да се консумира. Ако не се придържате към умерени дози, по-скоро ще постигнете обратния ефект на всичко изброено до сега. А именно – високи нива на холестерол и риск от сърдечно-съдови заболявания.

 

Точно затова специалистите съветват да не се пие повече от 1 чашка ракия на ден!

 

Е, 1 чашка, 1 чашка! При всички случаи това си е новина, която си заслужава да бъде отпразнуване с една наздравица, нали? 

 

Вижте още: 

От вино се отслабва, от бира се поумнява

Срещу грип и простуда... Бира! 


 

Коментари към "Доказано! Ракията наистина е лековита ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg