Думите на едно умиращо момиче към майка му, които отекнаха в цял свят

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Тези думи, написани от журналистка, която е била на мястото на катастрофа, в която загива невинно момиче, се превърнаха в сензация в Интернет. И не случайно! В последните си мигове момичето е шепнело послание, което било отправено към неговата майка. Но... Това послание е послание, която трябва да достигне до целия свят!

 

В него няма нищо по-различно от нещата, които сме чували хиляди пъти, но дано този път се замислим истински над тях. Прочетете думите, които просълзиха хиляди хора и ги накараха да осъзнаят отговорността, която носят не само за своя собствен живот, но и за живота на другите...

 

„- Мамо, излязох с приятели. Отидох на един купон, и си спомних какво ми каза преди да изляза: „Недей да пиеш, ако ще караш“. Затова, пих един спрайт. Почувствах се горда със себе си за това, че послушах съвета ти и за разлика от много мои приятели бях трезвена!

 

Направих своя избор, и твоите думи бяха свещени за мен. Когато купона свърши, хората започнаха да се качват по колите си, пияни. Аз се качих в моята със сигурността че съм в състояние да карам. Тогава, мамо, не можех дори да си представя какво ме очаква. Нещо неочаквано…

 

Сега съм тук, просната на земята и чувам полицаите да говорят: „Момчето, което се блъсна в тази кола е пияно“.

 

Мамо, гласовете са толкова далечни. Кръвта ми е навсякъде и се опитвам с всички сили да не заплача. Мога да чуя и докторите: „Момичето няма да издържи“. Сигурна съм, мамо, че момчето което ме блъсна, не е искало да ме рани. Но защо? Той е пил, а аз трябва да умра.

 

Защо живота е толкова несправедлив, мамо? Защо хората го правят, знаейки че могат да заличат толкова човешки животи?!

 

Болката ми в момента е огромна, все едно ме бодът с хиляди ножове. Мамо, кажи на сестричката ми да не се плаши, кажи на татко да бъде силен. И моля те, отиди при момчето, и му дай съвет, както даде на мен. Може би, ако неговите родители му бяха казали, сега щях да съм жива, мамо!

 

Дъхът ми отслабва все повече и повече, и започвам да се страхувам наистина. Това са последните ми моменти и се чувствам толкова сама. Как исках да можеше да си до мен сега, мамо, докато съм тук на земята, умираща. Исках да ти кажа толкова неща...

 

Обичам те мамо, Обичам те толкова много! Обещавам да те пазя, да бъда твоя ангел, и да те защитавам както направи ти. Сбогом мамо“.  

 

Вижте още: 

Историята на едно недоносено бебе, която разтопи сърцата на цял свят

Изповедтта на един клошар, накарала всички ни да замълчим


 

Коментари към "Думите на едно умиращо момиче към майка му, които отекнаха в цял свят ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg