"Духът е по-силен от материята," - Александър Дяков

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Новини

„Духът е по-силен от материята, но не защото е могъщ. Той е способен да преодолее дори чудовищно осакатяване на тялото с кротката сила на красотата, която блика от неговата божествена същност”. Александър Дяков

В неделя, 20. 11. 2016, от 15:30 по БНТ 2 ще имате рядката възможност да гледате документалния филм „Дух и материя”, режисьор Михаил Венков. Една история за изкуство, невъзможността и пречките то да бъде осъществено или разпространено, но най-вече – един разказ за Човекът Александър Дяков. Историята за живота на скулптора, боксьора, художника на филми и актьор - Александър Дяков е завладяваща. Семейството му, съпругите, борбата му със „силните на деня” и неизчерпаемото му чувство за хумор, наравно с творбите му са достойни и за игрален филм и дори сериал. Кинолентата няма как да не ви трогне дълбоко! Ще ви разплаче, но  и искрено ще ви разсмее неведнъж.

 

Контактът с Дяков и личният, и този чрез екрана те зарежда и вдъхновява, винаги те кара да се усмихнеш и засмееш, независимо какви лични битки и несгоди има в момента. Към дамите винаги е изключителен кавалер, каквито вече рядко се срещат. Неизчерпаемите му истински истории и случки, които сам предизвиква с номерата, които умело спретва на колегите си художници и кинаджии са разпространени вече в интернет пространството и са се превърнали в истински вицове. Дори са повод за спорове от десетилетия кое е истина и кое измислица!

 

Филмът носи името на една от най известните  скулптури на Дяков „Дух и материя”. Друга известна работа на Дяков е статуетката - награда на българската филмова академия. Повод за многобройни дебати и обществени обсъждания е проектът на Дяков за Паметника съветската армия в София. Емблематичният паметник „На падналите за Свободата” в парка в Бургас е международно признат за шедьовър.

 

Дух и материя

 

 

Награда на бълг. филмова академия

 

   

 

Проект за Паметник на съветската армия

 

 

 Падналите за свобода, Бургас

Не пропускайте уникалната история за една неповторима, космополитна личност, която живее и твори извън границите на времето и пространството, които обитава! Неделя, 20.11, 15:35,  БНТ 2


 

Коментари към ""Духът е по-силен от материята," - Александър Дяков":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg