Един по-различен календар на „Pirelli“

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Както знаете, известният календар на Pirelli включваше снимки на голи или полуголи млади жени, снимани на екзотични локации, но времената се менят, а с тях и календарите.

Календарът за 2017г., наречен „Emotional“, бе показан за пръв път в Париж във Вторник, показвайки Хелън Мирен в одеяло, ръцете на Кейт Уинслет и облечена в поло Ума Търман. В речта си за пускането на календара, фотографът Питър Линдберг каза, че жените на снимките са „голи, докато са напълно облечени“ защото камерата ги била съблякла до самата им душа.

Линдберг, който преди това правил снимките за изданията през 1996 и 2002 година, каза, че това е „зов за днешната красота, тероризирана от перфекционизъм и младост“, целяща да покаже „истински жени“, които са натурални, необработени и само с лек грим.

„Това е друг вид голота, много по-важен от тялото. Това да покажеш себе си и това което си е много по-важно.“ – каза той.

Предишният брой на календара с фотограф Ани Лебовиц, изостави традиционните голи снимки на супер модели и ги замени с изображения на "силни жени, които са „постигнали нещо“.
Календарът за 2017г. е 44-тото издание и съдържа 40 изображения, повечето от които са черно-бели портрети, снимани в 5 различни локации: Лос Анджелис, Берлин, Лондон, Ню Йорк и френският плаж Ле Туке. В него участват над 14 актриси от целия свят като Джулиан Мур, Робин Райт, Шарлот Рамплинг, Хелън Милър и други. Според Линдберг те са „най-талантливите жени в целия свят“.

„Като артист се чувствам отговорен да освободя жените от идеята за вечна младост и красота – каза Линдберг на откриването в Париж.

„Това е голяма промяна. В днешно време младите жени изпитват много трудност и изпитания. Единственият начин, по който можем да им помогнем е да кажем, че животът продължава дълго време и това е прекрасно – може да направите много неща през него.“ – каза Милър.

Тя също така разказа как пристигнала на фотосесията без грим, подпухнали очи и чорлава коса, но Линдберг й казал, че е просто перфектна.

Въпреки новата посока, към която се е насочил календарът, той все още остава един от най-известните. Едни от най-известните и добри фотографи в света са правили снимки за него от 1964г. насам. Това са имена като Тери Ричардсън, Брус Уебър и Марио Соренти. Календарът също е включвал и едни от най-известните имена в модата и развлекателната индустрия.

Италианската фирма за гуми „Pirelli“ произвежда едва около 2,000 календари и те са запазени само за ВИП-ове и ключови реклами на компанията.

Вижте и няколко снимки от него:


 

Коментари към "Един по-различен календар на „Pirelli“":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg