Едно изоставено имение, което иска да ви разкаже историята си (снимки)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Колко красота и история могат да се съберат на едно място. Колко неразказани истории и скрити тайни може да пази една къща.

Разходете се с нас из „Кръглото имение” в Белгия, ако имате повече въображение може дори да разкриете тайните му, а те са някъде дълбоко скрити в стените, в пода и във всяка една вещ в това забравено от Бога място. Където всичко си е както е било и преди да бъде изоставено, но много по зловещо и в същото време удивително и примамващо да му се възхитиш.

Обиколката започва:

 

Спалнята осмоъгълник

Тази невероятна изоставена къща в средата на гората има около 17 спални и бани, всички стоят така, както са били в деня, в който собствениците са напуснали къщата. В стайте все още си стоят дрехите, вещите та дори и напитките в трапезарията. Детски играчки и полилей са обхванати в паяжини. Сватбени снимки и винтидж часовници, детски колички за кукли изглеждат като от филм на ужасите. Много от стаите са с кръгла форма, а страховитата атмосфера около къщата с врати и прозорци, които се движат от вятъра са направо смразяващи.

 

Времето е спряло

Нещо, като сцена от семейство Адамс, декора е някак величествен и стилен. Тази картина ни води някъде назад в историята, за да видим и да научим какво всъщност се е случило с това семейство, което някога е живяло в това невероятно имение.

 

Разкош

Една от най-големите спални в къщата, с голяма камина и баня. А всичко си е точно както в деня, в който е напусната от обитателя си.

 

Вратата се затръшва

Проста, вледеняваща тишина. Скрила някъде много, много дълбоко в къщата историята на това детско колело с грижливо поставена корона на седалката. Може би на някой принц или принцеса, нямали възможността да седнат на трона.

 

Шепот

Главното стълбище в къщата, което води към заседателната зала, изцяло изработено от мрамор. Вдъхва както възхищение, така и малко страх от заобикалящите го потъмнели стени, носейки усещането, че в цялата тази картинка има нещо повече от изоставена покъщнина и някак въображението ви започва да работи на пълни обороти, но не във ваша полза, ако ме разбирате...

 

Халюцинации

Друга стая в този невероятен замък, която с всяка крачка може да ви разкаже по една история.

 

Призраци

Страховита спалня, която създава усещането за чуждо присъствие в стаята, едно не много добро място за пренощуване. Ако като деца ви е било страх, че под леглото ви се крият всякакви мистични същества, то това легло може да събуди отдавна погребаните ви спомени за Турбалан.

 

Вещи

Всички лични вещи на обитателите на това имение, са непокътнати от времето. Тази стая носи странното усещане, да разгледате всичко, да проверите всеки шкаф, но единственото което ще намерите са още вещи. Явно при напускането на имението, хората са бързали, може би пришпорени от някой или нещо, за да изоставят целия си живот в тази къща и с годините тя да се превърне в едно призрачно място.

 

Съкровище на тавана

В днешно време тези вещи вероятно биха стрували хиляди, но някой ги е оставил да си изгният просто така.

 

Другата половина на имението

Една от кръглите стаи на имението,която преди е била детска спалня.

 

Това е един от онези моменти

Онези моменти, в който всичко ти е все пак някак старо и покрито с прах и паяжини. Момент, в който отваряш вратата и попадаш в тази невероятна зала и въпреки тежкия въздух те обзема едно възхищение, необяснимо и невероятно.
Как само всичко е запазило цветовете и вида си, такова каквото е било.

 

Семейството просто никога не се връща

Ако играчките можеха да говорят, вероятно щяха да имат какво да ни разкажат за напускането на семейството от имението...

 

Цветната стая

Това навярно е било дамска стая, цялата обсипана с флорални мотиви и едно грандиозно огледало в единия ъгъл.

 

Стая подходяща за царе

Друга невероятна спалня в изоставеното имение. Тази стая изглежда така, все едно както в деня, в който е напусната. Впечатляващи декори по стените, мебелировката, леглото, та дори и подаващата се загадъчно гледка през прозореца са доста смразяващи.

 

Детско присъствие

Детски скутер във винтидж стил подпрян на стената все едно за малко, а от тогава е изминала цяла вечност. А забелязвате ли че на повече снимките всички чекмеджета са отворени или леко открехнати, все едно някой е търсил нещо или може би са искали да вземат нещичко със себе си преди да напуснат, но не са успели.

 

Плюшено мече

Може би нечия любима играчка, останала да чака, някой да се върне за нея.

 

Флорален пакет

Още една спалня в изоставения замък. Вижда се, че обитателят й е бил вярващ и може би тази вяра в Бога прави стаята по-малко призрачна от останалите.

 

Коридори

Горните коридори водещи към по-ниските етажи на тази изоставена говореща къща.

 

Самостоятелна стая

Това е една самостоятелна стая от къщата, със собствен санитарен възел, може би на някой по-важен член на семейството.

 

Хаос

Тук безпорядъка е на лице, но забележете отново зеещите чекмеджета!

 

Забравената стая

Някак мрачна и зловеща е тази стая, все едно не е била обитавана дори и преди напускането на семейството.

 

И това е само едно от многото забравени и изоставени места по света!

 

Виж още:

Няколко изоставени места, които ще ви оставят без дъх!

Най-уникалните изоставени дворци в света


 

Коментари към "Едно изоставено имение, което иска да ви разкаже историята си (снимки)":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg