Етапите за постигане на вътрешен мир

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Да Живееш, а не да съществуваш – това е мечтата на много хора, но колко от тях успяват да я осъществят? Всъщност, това си проличава по едно особено състояние, което обзема всеки, осмелил се да да тръгне по пътя на мечтите си. И то се нарича „вътрешен мир“!

 

Ето няколко симптома на това състояние, които са описани още през 1984 г. и на които попаднахме в ring.bg...

 

Бъди нащрек за симптомите на вътрешен мир. Сърцата на една голяма част от хората на Земята вече са били изложени на вътрешен мир и се очаква да избухне епидемия. Това може да бъде сериозна заплаха за стабилното състояние на конфликтите в света.

 

Някои от сигурните знаци и симптоми за наличие на вътрешен мир у теб са:

 

Тенденция да мислиш и действаш спонтанно, вместо да се осланяш на страховете и на миналия си опит!

Когато си в хармония със себе си, не се нуждаеш от никакви други доказателства, за да вземеш решение и да предприемеш нещо, освен едно единствено. И то е гласът на сърцето ти да нашепва: „Направи го!“.

 

Неподлежаща на съмнение способност да се наслаждаваш на всеки миг.

Няма минало и няма бъдеще за хората в състояние на вътрешен мир! За тях има само тук и сега, и те знаят, че всеки един миг живот, всяко едно преживяване са безценни независимо дали са хубави или пък лоши. Всички те ни учат на нещо!

 

Губиш желание и не ти е интересно да съдиш другите хора.

Няма безгрешни хора, а и не трябва да има! Защото ако не са грешките ни, израстването ни няма да бъде истинско и пълноценно.

 

Загубваш всякакво желание да интерпретираш причините за действията на другите.

Когато знаеш колко струваш, спираш да приемаш лично всяка дума и действие на другите. Напротив! Наясно си, че не можеш да четеш мислите им и няма как да знаеш какъв житейски опит стои зад действията им, а и не си струва загубата на време да предполагаш.

 

Загуба на способността да се тревожиш. Много сериозен симптом!

В крайна сметка животът е това, което се случва, докато си правим планове и се тревожим за миналото, настоящето и бъдещето. По-добре е просто да поемем дълбоко дъх и да бъдем тук и сега!

 

Удовлетворение от все по-натрапващото се чувство, че си дълбоко свързан с другите хора и природата.

Всички сме едно и целият свят е един организъм! Когато го осъзнаеш, изпитваш едно странно смесено чувство на величие и смирение.

 

Все по-нарастваща тенденция да оставяш нещата да се случват сами, отколкото (да се опитваш) да ги предизвикваш и пришпорваш да се случат.

В един момент човек разбира, че всичко се случва с цел и тогава, когато трябва да се случи. В този момент в него настъпва едно вътрешно спокойствие, отдаване на нещата, които го вдъхновяват и правят щастлив и се заражда една спокойна увереност, че върви в правилната посока.“

 

Ако изпитвате всички тези неща, честито! Вие сте излезли извън рамката на сивото ежедневие и Живеете Живота!

 

Вижте още: 

Просто BeU (цитатите, които ще ти вдъхнат смелостта да обичаш и бъдеш себе си)

7-те правила на щастливия живот
 


 

Коментари към "Етапите за постигане на вътрешен мир ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg