Ето защо винаги трябва да махате палтото на детето в кола

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Майчинство

Ако сте тръгнали към къщата на баба за празниците, може да излагате децата си на опасност, без дори да го осъзнавате. Експертите казват, че ако сложите детето си в столчето за кола, докато носи дебело зимно палто, или пухено яке вашето дете може да бъде изложено на повишен риск от нараняване в автомобилна катастрофа.

Когато сте стегнали  детето си с ремъци в столчето за кола, докато той или тя е облечен с пухено палто, ремъците всъщност са по-свободни, отколкото трябва да бъдат, защото дрехата създава празно място между тялото на детето  и колана за безопасност. Детето може да се чувства здраво стегнато, но всъщност е твърде спорно, за да бъде безопасно. Това видео показва колко голяма е разликата:

 

В случай на катастрофа, пухкавото яке компресира, което създава опасно пространство за тялото на детето, възможност за  движение и дори шанс да бъде напълно изтласкано от седалката на колата. Шоуто Днес /Today  провежда тест катастрофа с участието на манекен в пухенояке, и резултатите са ужасяващи за всеки родител.

 

Блогър по безопасност на движението The Car Seat Lady съветва,  детето да влиза в колата с разкопчано палто , което да се свали веднага , когато колата потегля. Коланите трябва да са така стегнати, че да не могат да се хванат с ръце. След като е привързано с колан, вие може да завиете детето с одеяло илида сложите самото палто отзад с цел да го пазите на топло.

Използването на столче за кола или допълнителна  седалка драстично намалява риска за нараняване на детето по време на автомобилна катастрофа, според „Центрове за контрол и превенция на заболяванията”. Специалисти съветват да возите детето си на задната седалка до 12-годишна възраст, и за предпочитане в средата , където е най-сигурното място в превозното средство.


 

Коментари към "Ето защо винаги трябва да махате палтото на детето в кола":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg