Ето какво да НЕ правите, ако се събудите посред нощ

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Доктор и специалист в областта на здравия сън е дал някои съвети за това, какво да не правите, ако се събудите в средата на нощта, и да не гледате часовника или телефона си, определено е един от тях.

Натрапчивото желание да станем и да отидем до тоалетна също може да ни пречи да заспим отново.  Д-р Майкъл Бреус - известен още като специалист в областта на човешкия сън – предлага някои съвети за наваксване на така нужната ни почивка, ако се случи да се събудите преди будилника си, като се започне с това не ходите до банята, освен ако наистина, не се налага.

Д-р Бреус  твърди, че ако просто седите в леглото, сърдечната честота се увеличава и нарушава скоростта, с която сърцето ви бие, когато спите. За повечето хора това са 60 удара в минута, но ако се изправите,станете от леглото, сърцето ви трябва да помпа повече заради гравитацията и следователно със скорост над 60 удара.

За да възстановите съня си, сърдечният ви пулс  трябва да намалее до 60, което очевидно няма да се случи веднага и понякога е причината, поради която не винаги е лесно да се върнем към съня.

Друг съвет, който д-р Бреус споделя, е колко трудно може да бъде, да се опитате се да се отпуснете и да изчистите съзнанието си. Не проверявайте телефона си, за да видите часа. Колкото и инстинктивно да е. Сериозно, оставете го. Паникьосването, докато изчислявате оставащите часовете за сън, до момента, в който алармата се включи, също е голяма грешка.

Брус добавя, че много хора - и да, може би и ние включително - имат ирационален страх, че не получават достатъчно часове за спане, но съветва да не се стресирате от изплъзващите се часове.

Вместо това специалистът предлага да се отпуснете, колкото и невъзможно да изглежда, защото ако се паникьосате, можете да забравите за всякакъв сън.

Той препоръчва да изключите съзнанието си от мислите, които ви тормозят и да оставите съня да дойде естествено, без да се опитвате да го насилвате.

Сладки сънища за малко по-късно.


 

Коментари към "Ето какво да НЕ правите, ако се събудите посред нощ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg