Ето какво разкрива забравянето за вашата интелигентност, според изследване

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Може често да ви критикуват за това, че сте разсеян човек. Може би всичко е започнало с нечий рожден ден или вечеря, после започвате да пропускате срещи насам и натам и редовно претърсвате вкъщи навсякъде за неща, които сте преместили. Ако другите не могат да оценят вашата разсеяна природата, се оказва, че може да сте до голяма степен неразбрани.Според едно скорошно проучване, забравянето е знак, че сте необичайно интелигентни.

Проучването

Изследването, публикувано в списание Неврон - „Neuron”, предполага, че забравянето всъщност е естествен процес на мозъка, който всъщност може да ви направи по-умни. Хората, които имат силна и голяма памет, често се възприемат като интелигентни, нали? Според професорите в Университета в Торонто, перфектната памет не е непременно свързана с интелекта.

Проучването установило, че забравянето на малка подробност  от време на време е напълно нормално и запомнянето на цялостната картина е по-важно за мозъка ви в дългосрочен план. Спомените се съхраняват в хипокампуса. Тази част от мозъка също така пресява най-важните детайли, които трябва да се запомнят, което ни помага да „оптимизираме интелигентното вземане на решения, като се придържаме към това, което е важно, и се освободим от това, което не е.”

Това може да е причината често да си спомняте лицата на хората, но не и имената им. Мозъкът също така създава нови спомени и презаписва старите, които не се възприемат като важни. Когато мозъкът се претовари с твърде много информация, това може да има отрицателно въздействие върху ефективното вземане на решения.

Да  забравяш през цялото време може да е знак, че нещо не е наред. Но ако дребните детайли ви се изплъзват от време на време, вероятно няма за какво да се тревожите. Повече от вероятно е мозъкът просто да върши работата си -изчиства стари спомени и дребни детайли, за да направи място за по-важни неща.


 

Коментари към "Ето какво разкрива забравянето за вашата интелигентност, според изследване":
Най-четени
Април 2020 ще бъде най-лошият месец за тези три зодии: Април 2020 ще бъде...

Кои зодиакални знаци ще имат...

19:15 | 04-01-20| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg