Ето как да се възползвате максимално от вашата тренировка, според науката

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Спорт

Изгарянето на калории и изгарянето на мазнини не са едно и също нещо. Калориите от въглехидрати се изгарят най-първо по време на тренировка, защото те са най-леснодостъпната форма на енергия. Ако тези калории останат неизползвани, те се съхраняват в мастните клетки. Събирането на складираните мазнини отнема повече усилия за тялото, за да „зареди тренировките с гориво”, което означава, че метаболизмът наистина е задействан. Науката за фитнеса показва също така, че съхраняваните мазнини в тялото се изгарят най-ефективно по време на тренировки с ниска интензивност, тъй като те дават на тялото повече време и енергия за достъп до съхраняваните мазнини, то ги обработва и ги изгаря. (Тренировките с висока интензивност използват първо калориите от въглехидратите).

Ново проучване в Американско списание по физиологията разглежда ефекта от храненето на закуска срещу пропускането на закуската преди тренировка с ниска интензивност сред 10 мъже с наднормено тегло, но като цяло здрави, - едно от първите изследвания, които изследват  не - спортисти а средностатистически хора.

Изследователите установяват, че яденето на сериозна закуска от около 600-калории, два часа преди тренировката (ходене на бягаща пътека в продължение на един час) кара мъжете да изгарят малко повече калории, а „постенето” преди да се качат на бягащата пътечка ги кара да изгарят повече мазнини. По този начин телата на мъжете не са се разсейвали с калориите от неотдавнашното хранене и са се обръщали директно към енергийните складове.

Но тук има наистина нещо интересно. Постенето преди тренировка активира гени в мастните клетки, свързани със здравословен метаболизъм; Яденето преди упражнения не го направи. Както отбелязва проучването, "Това означава, че упражняването на гладно може да предизвика по-благоприятни промени в мастната тъкан и това може да бъде от полза за здравето в дългосрочен план".

Ако вие настоявате да консумирате храна, преди да тренирате, обаче, или не може да приемете мисълта да се потите на празен стомах, има някои насоки, които да следвате. Тъй като мазнините подхранват тренировките с ниска интензивност, яденето на мазнини преди тях е най-лесният начин да увеличите енергията. Здравословните мазнини лесно могат да достигнат до изгаряне и може да бъде толкова просто, колкото яденето на авокадо за закуска или готвенето на яйца с (истинско, растително) олио или кокосово масло.

 

Ядките също са пълни с здравословни мазнини; Фъстъчено масло с банан е опция. Въглехидратите-като овесена каша или пълнозърнест тост-трябва да бъдат запазени за високо интензивни тренировки.

Утре сутрин се разходете - но не прекалено интензивно и не на пълен стомах.


 

Коментари към "Ето как да се възползвате максимално от вашата тренировка, според науката":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg