Жените плащат повече от мъжете за еднакви стоки

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Новини

Дамските продукти струват средно 7% повече от идентичните мъжки варианти, разкрива ново изследване.

Според резултатите, които показва проучването на New York Consumer Affairs Board, включващо над 800 стоки с мъжки и дамски версии, жените плащат с 42% повече. Дрехите за жени струват около 8% по-скъпо, въпреки че са направени от едни и същи материали. Продуктите за лична употреба, подобно на душ гелове, самобръсначки и  грижи за косата, са с цели 13% по-скъпи във вариантите за дами.

На пръв поглед може и да изглежда малка разлика, но когато се натрупат покупки с течение на времето, това е сериозно. А като се има предвид, че жените печелят по-малко от мъжете – силната половина от човечеството печели с 14% повече, това си е направо дискриминация.

Още през 1994 щатът Калифорния изследва проблема с различните цени за мъже и жени и в крайна сметка разкрива, че жените плащат „такса пол“, средно по 1351 долара годишно повече от мъжете за абсолютно еднакви продукти. В крайна сметка излиза, че през целия си живот жените плащат хиляди долари повече от мъжете, купувайки същите продукти.

И въпреки че изследването е проведено сред американски купувачи, склонни сме да мислим, че ситуацията не би била много по-различна и тук.

 

Вижте още:

Шопинг вместо фитнес

5-те правила на шопинга


 

Коментари към "Жените плащат повече от мъжете за еднакви стоки":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg