Забравете за ТРЯБВА и просто бъдете лоши

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Ок, добротата е хубаво нещо и моралът е важна работа, но в реалния свят понякога е за предпочитане да бъдеш лош. За да ти върви, както трябва. Не вярвате ли? Е, ще ви го докажем с няколко неща, които пък учените доказаха на нас...

 

Да нервничиш е добре

Да, да, не се шегуваме! Разбира се, никой не иска да се навърта около вечно кисели и мърморещи хора, но в това да изпускаш нервите си има и доста позитиви. На първо място, действа освобождаващо. Освен това се оказва, че краткият стрес всъщност е много полезен. Така е, защото той отключва производството на кортизол в организма, който пък помага за концентрацията и по-лесното разрешаване на проблеми. И все пак, всичко това не означава, че постоянното напрежение е нещо хубаво. Напротив!

 

Да ругаеш също е добре 

Дали защото и ругаенето помага за освобождаването от негативните емоции или по други причини, но то прави хората по-щастливи. В екстремни или напреднати ситуации ругаенето може да вдъхне сила и увереност на човек, да му помогне да привлече вниманието на другите към себе си, както и да му спечели респект и уважение. Но това важи само в случай, че това не е нещо характерно за него в ежедневието!

 

Да рискуваш е полезно 

Свикнали сме да мислим, че необмисленият риск е нещо много лошо и деградиращо. Но всъщност той много често може да ни подари свобода, както и да ни накара да се чувстваме страхотно! Рискът покачва нивото на адреналина в тялото, както и това на серотонина – хормонът на силните емоции. С други думи – той е като солта на живота! И все пак не забравяйте, че пресолените ястия не са вкусни.  


 

Коментари към "Забравете за ТРЯБВА и просто бъдете лоши":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg