Запознайте с видовете четки за грим! (част 1)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Коса и грим
Запознайте с видовете четки за грим! (част 1)
Снимков материал: BGNES, Artdeco

Гримирането е цяло изкуство! И всяка жена трябва да го познава из основи! Но колкото и добри познания да имате по темата, не разпознавате ли всички видове четчици и апликатори за грим, женствената ви „картина” ще изглежда като недовършена леонардова скица! Затова оставете за момент клипчетата в YouTube за уроци по грим и първо се запознайте с нужните ви четки!

Лице
За да нанесете правилно основата за грим, пудрата и фон дьо тена, са ви нужни три основни вида четки.

Четки за фон дьо тен и пудра
Най–подходящата е тази с твърд косъм, голяма плоска обла форма и достатъчна плътност, за да разнесете равномерно течната основа. Разбира се, тези четки са идеални и за поставяне на кремообразна пудра. На ако предпочитате такава на прах, то по-добре използвайте апликатор във вид на памучен тампон.

Четка за руж
Тя трябва да е скосена и мека. Скосеността й позволява ружът да се слее с лицето ви и да изглежда равномерно. Колкото по-мека е тази четка, толкова по–добре, защото в противен случай може да напластите прекалено много скулите си.

Очи и вежди
След като сте поставили основата за грим, много е важно да подберете и правилните апликатори за сенки, молив и очна линия.

Плоска четка за сенки
Тя се използва за нанасяне на основните сенки върху клепача. Задължително условие е да бъде плоска, защото така най–равномерно ще нанесете продукта върху очите си. Другото важно нещо е да изберете твърда четка, за да може в нея да се събира голямо количество сенки. Така те няма да се заличат след поставянето на останалите нюанси върху тях.

Малка заоблена четка
Тази четчица е най-подходяща за така наречения опушен грим. Отново трябва да е твърда, за да изразите гънките на клепачите си достатъчно добре.

Четка–молив
Това е контурна четка, с помощта на която поставяте равномерна, плътна линия в долната част на клепача и в основата на долния клепач.

Четка за вежди
За да подчертаете и изпишете веждите си ви е необходима малка плоска и скосена четчица. Тук е хубаво да се съобразите с начина, по който я държите. По–високият й връх трябва да сочи към носа ви и да нанасяте внимателно продукта за вежди в посока растежа на косъма.

Четка – гребен

Това е малко гребенче, с помощта на което ще разрешите миглите си и ще отнемете излишното количество спирала.
 


 

Коментари към "Запознайте с видовете четки за грим! (част 1)":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg