Защо да имаш хоби

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Някак сме свикнали да мислим за хобитата просто като за допълнение към живота ни... Дали обаче не са придобили още смисъл?

В днешно време се оказва все по-модерно занимание.

Тендециозно е не само за хората, които искат да покажат още един аксесоар към стила си на живот, но и за тези, които чрез хобито развиват свои интереси и качества, зареждат се, лекуват дори стреса и негативните остатъци от ежедневието.

Да имаш хоби вече не означава, че нямаш успешна кариера или личен живот. Стига да не фанатизираш с това занимание.

До неотдавна се смяташе например, че различните курсове са по-скоро за домакини, които нямат с какво друго да запълват времето си или за ученици, които тепърва трябва да развиват умения.

Сега обаче, с напредването на технологиите, на все по-необходимите квалификации, е доста по-престижно да кажеш, че ходиш на уроци по готварство, по танци, по рисуване, по език…

Така че да си имаш любимо занимание означава и да си с добре подредено ежедневие и да имаш желание и възможност да се обогатяваш с различни знания и умения.

Освен да изпуснеш малко напрежение, хобито ти помага да се почувстваш по абсолютно различен начин, защото не е задължително и не е наложено.

Наред с това пък можеш и в него да показваш своите качества да си организиран, да си професионалист, да си коректен, отзивчив, досетлив. Знаещ и можещ. И най-вече – себе си.

Въпросът е, че обичаш да се занимаваш с нещо, което те кара де се чувстваш добре и да се развиваш. Да извадиш наяве някои от скритите си страни, които впоследствие могат да са от полза в работата, в личния и социален живот, който имаш.

Докато практикуваш своето любимо занимание, се вдъхновяваш и се зареждаш с много позитивизъм, който ще ти помогне в отношенията с хората, на които държиш. В работата. В интимните отношения. В подхода към любимите хора.

Или, с две думи хобито вече представлява нещо, което освен, че те зарежда с положителна енергия, те кара и да изпуснеш парата, да се развиваш, да се усъсвършенстваш

Освен това те кара да се запалиш по нещо, което заличава апатията, която все по-често се среща в днешния, пренаситен с какво ли не, свят.

В днешно време средностатистическата жена не е чудно да сменя попрището си по няколко пъти през живота си.

Важното е да разбира кога и как да промени, да обогати и раздвижи, начина си на живот. И да има разнообразни интереси, които да не събират прах, докато се кани да направи нещо добро за себе си!!!


 


 

Коментари към "Защо да имаш хоби":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg