Защо да освободиш газовете е това, което ти е нужно

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

По мое мнение, най-доброто нещо  да живееш в шумен, оживен метрополис е, че си в състояние да пръцкаш свободно, както си ходиш по улицата. Вярвам, че всички можем да  върнем няколко минути (или часа) от деня си, ако спрем да прекарваме толкова много време, блокирани в тоалетната и да пилеем времето си с тоалетна хартия, в опит да заглушим пръдните си. Защото истината е: Всеки, пърди и повечето хора го правят от 10 до 20 пъти на ден. Така че защо е такова табу за хората да оставят газовете свободно да излезнат от нас?

Ние сме (почти) ок със показване на зърната открито и аналния секс е основен  разговор на маса - но по някаква причина, изпускането на газове все още е толкова срамно, особено за жените. Когато Джим Кери пърди в „От глупав по-глупав”,  това е смешен трик за парти, но когато Сара Джесика Паркър пърди в Сексът и градът, тя бяга от леглото и пърха из стаята смутена. Светът  сега просто се успокои от шокиращата реалност, че жените кървят от вагините си всеки месец, и познайте какво? Те освобождават и други неща от това пространство. Време  е да се чуят и  газовете ви. Освободете ги и повярвайте ми, те искат да излезнат навън.

Истината, медицински казано, е, че пръдните са знак, че храносмилателната система функционира правилно, и червата обработват храната, която изяждате.Колко въздух поглъщате - защото сте нетърпеливи, пиенето на газирани напитки, или дъвките - също може да повлияе на това колко сте  „газирани”, според Американския колеж по гастроентерология.

Така че, ако сте човек с черва, който се храни или диша въздух  и претендирате, че никога не пърдите, мисля, че лъжете.

Да не говорим, че да задържате газовете си или опита да ги ограничите не е просто стресиращо, това може да бъде лошо за вас. С течение на времето се образува газ в червата, което може да доведе до подуване и болки в корема.

Има много добронамерени съвети навсякъде, за това, как можете да  ограничите  количеството образувана газ,  и те са основно в смяна на диетата. Но, стига да се чувствате добре, не е ли много по-лесно просто да изпускате тази газ? (Въпреки че, ако имате продължителна болка в корема, или ако забележите, че нещо странно се случва с изпражненията, вие определено трябва да отидете на лекар.)

Психолозите са размишлявали доста защо хората  намират пръдните смешни, и основните теории са, че това е нервен смях или на хората им е просто смешно, когато телата ни ни показват, че ние сме в действителност, животни. Но кой го е грижа, след като и двете обяснения са примесени със срам и тревожност.Дори децата, които едва имат контрол върху своите телесни функции са научени да вярват, че да пърдиш е унизително нещо. Имам ярък спомен от трети клас как всички се обръщат, за да видят звяра, който се осмели да издаде шум от ануса си (това съм аз).

Пърденето се превърна и в нещо като лакмус за интимност между партньорите, но пърденето не трябва да бъде зрелищен спорт. Когато „Mic” са  направили неофициално проучване през 2016 г., те установили, че 25,2% от хората изчакват шест до 12 месеца, за да пръцнат пред партньора си, а 33,3% от хората, казват, че е добре да започнат да пърдят пред партньора си, когато редовно преспиват заедно. Дали наистина си струва чакането?

Лично аз никога не съм пръцкала пред моя партньор (,а ние сме заедно в продължение на шест години), но имаше един момент в средата на нощта, когато чух звук от пръдня. До днес, аз никога няма да знам дали бях аз или беше той. Спомням си, че се чувствах победител, че накрая видях един малко банален недостатък, и можех да се отпусна. Но както казах, няма значение дали сте или не сте пръцкали пред партньора си (или някой друг) - освобождаването на газове е да бъдеш ок с факта, че това се случва, а когато стане, то не е задължително да е смешно или неудобно или нещо подобно.

Ние всички заслужаваме сигурно място, на което да отпуснем газовете, независимо дали това е на улицата, в тоалетната, или по време на парти. Това ще се случи в някакъв неподходящия момент, така че ние трябва да контролираме и реакциите си. Що се отнася до срама? Той също ще отмине.


 

Коментари към "Защо да освободиш газовете е това, което ти е нужно":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg