Защо мъжете ни изневеряват?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Ти и той

Той е любящ, мил, талантлив, внимателен. Когато сте заедно, съществува една ваша капсула, в която се затваряте, обкръжени от комфорта на взаимното. В капсулата се разполагате блажено на възглавници от любов, върху дюшек от общи вълнения и планове и се сгушвате в одеяло от съкровени мисли и емоции. Това си ти и той. В този свят жената, отдадена на него, на мъжът с главно „М”, не изпитва съмнения,опасения и страхове. Напротив - тя е силна, непоколебима, борбена и смела в ежедневието си и то, понякога, само от мисълта за Него. В този идеален свят само мисълта за трети човек е не просто недопустима, а дори убийствена.

Не, той не може да изневери, той ме обича (смея да твърдя, че във всички случаи е така), той е с мен, имаме общи планове, идеи, цели, той не би бил с друга, той е лоялен и честен. Изневярата във връзката ни е немислима. А замисляла ли си се кое и защо кара мъжът да ти изневери?

Със сигурност в повечето случаи търсиш вината в себе си – „Аз не съм сексапилна”, „Аз го задушавам” , „Аз изисквам прекалено много от него”, „Аз не му давам достатъчно любов”, „Аз не го вълнувам вече, така както преди, защото нямам какво различно да му дам”. Няма да те лъжа - в някои неща има истина и логика, самообвинението ти донякъде е правдободобно. Но все пак, в едни отношения двамата души играят роля, вината не е само в теб. Дори понякога няма вина.

Изневярата е различно понятие за мъжа и за жената.

Ако за жената изневярата е крайност, вулкан, последна фаза, в която открива успокоение, ако изневярата за теб значи край на едни отношения и възродила се вяра в други, ако за теб, скъпа моя, изневярата значи край, то за съпругът, гаджето, партньора в живота ти не е така.

Мъжът в повечето случаи не влага любов в една изневяра, не влага емоцията, която изпитва към теб, не изпитва тези чувства, които го привличат когато е с теб. Мъжът, по-скоро, е воден само от желание, желание, което, ако остане неясно и скрито от теб, може би никога няма да се усъмниш. Желание и амбиция, за която ти, ако не знаеш, ще си щастлива с Него. 

Ако ти не разбереш за изневярата, ти ще се чувстваш също толкова обичана, също толкова желана и близка с партньора си, колкото преди и след изневярата. Изневяра за мъжа е като бонбона с различен вкус в бонбониера. Изневяра е свързана с бягство, бягство за малко, за кратко, малка почивка може би. Изневярата за мъжа може да е еднократно явление, но може също така да е системно бягство към едни забранени отношения, отношения, които сте си забранили гласно или негласно, отношения, забранени от порядките, може би. Отношения, които винаги са приемани по различен начин от мъжа и жената. Без значение дали изневярата е еднократна или става между твоя мъж и жена, с която поддържа само интимно приятелство, ти трябва да знаеш, че той те обича. Звучи странно, но е така. Обича те по негов начин… за жалост, според теб. Със сигурност има мъже, които изневерявайки, никога не се завръщат към половинките си и това е повече от жалко, но това е природа, страст, лов, интрига, тръпка, дори амбиция.

Докато за мен и теб по-лесния вариант е той да седне и да разговаря, че не чувства тръпка, че губи интерес и че не желае, може би, да е повече с теб, то за мъжът по-лесния вариант е да излъже, да изневери, да бъде ловец, да бъде жертва на някоя друга за малко, да бъде силен и могъщ. Така както е бил за теб в началото.

Не винаги изневярата се свързва с нежелание един мъж да е с половинката си, той я обича, иска да е с нея, но въпреки това й изневерява, не защото тя му е омръзнала, а просто защото това е тръпка. Както тръпката и усещането след тренировка - ободряващо и зареждащо. След една изневяра съвсем възможно е да няма други, именно защото тази тренировка е постигнала целта си - тя е дала искра за продължаване по стария път. Поне така съм чувала от мъже.

Не зная дали има мъж, който не би изневерил, и не зная дали има жена, която не би се почувствала омърсена, използвана, излъгана, предадена и рухнала след изневяра. Но зная, че за повечето от нас изневярата е лъжа и никога няма да бъде приемана за нещо по-различно. 

Аз се надявам някъде там, дълбоко в чувствеността на мъжете да се намери кътче, в което да поникне зрънце разбиране към нас, жените, които не приемаме изневярата за нещо нормално, за спорт, за убиване на време и самота. Да повярват във връзките си, да се борят всеки ден да откриват нещо, което да ги радва в половинките, да се борят винаги да им се струват интересни, да се борят всеки ден за тяхното съблазняване, така, сякаш се срещат за втори път. Надявам се с покълването и израстването на това зрънце, да израстват плодовете на любови, пълни с честност и откровеност, защото една жена и една връзка изискват да се поливат именно с тези две неща.

А за жените, на които им се е случвало веднъж, два пъти или повече, искам да отворят сърцето си, да се обърнат към любимия си и да му кажат „Обичам те". Искам да имат вяра въпреки лъжата в магията на любовта, надявам се да имат издръжливостта за разговор с Него, да чуят неговото „Обичам те”, защото, мила моя, той наистина те обича, но природата, инстинктът и ловецът в него са все още будни. Ако ти си жена, на която са изневерили и не приемаш това, тръгни си с достойнство и чест, без да задълбаваш и нараняваш както твоята любов, така и неговата. Продължавай напред, ако не можеш да преглътнеш това и никога не спирай да вярваш, че човек е създаден да обича. Не спирай да се надяваш, че ще срещнеш онзи, който ще те обича и ще бъде верен. Обичай отново и бъди смела да посрещнеш още по-голяма любов!
 


 

Коментари към "Защо мъжете ни изневеряват?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg