Защо най-вероятно сте по-негативни отколкото си мислите?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Страдате от синдрома на негативните мисли? Добре дошли в клуба. Едно от най-популярните новогодишни обещания е да бъдем по-позитивни в ежедневието си. Защо е толкова трудно обаче? Защо хората намират за трудно просто да бъдат щастливи? Отговорът е, че повечето хора не обръщат внимание на нещата, за които си мислят през деня. Негативните мисли контролират ума ни, влошават настроението ни и ни карат да правим неща, за които може би ще съжаляваме след това.

За щастие има няколко стъпки, които да предприемете за да опитомите вътрешното си его и да подобрите начина си на живот:

1. Събуждайте се с позитивни мисли

Първата мисъл на повечето от нас, когато се събудим е „Уххх, твърде съм уморен/а. Трябва ми много повече сън.“. Като правим това, ние сами караме тялото ни да се чувства изморено. Не вярвате, че мислите ви ще ви дадат енергия? За една седмица, опитайте да се събуждате и да мислите позитивно. Старайте се първите ви мисли да са от сорта на „Чувствам се страхотно!“ или „Очаква ме един страхотен ден!“. Дори и да сте изморени, това ще има огромен ефект. Повтаряйте фразите докато се чувствате комфортно и вярвате, че работят. В случай, че негативните мисли се върнат в ума ви, не се стресирайте. Просто се върнете към позитивните и продължавайте да ги повтаряте, за да премахнете всякаква негативност.

2. Бъдете благодарни за нещата и хората в живота ви

Лесно е да се оплакваме, но също така трябва да е лесно и да сме благодарни – все пак има наистина доста неща, за които трябва да сме. Ако не мислите така, фокусирайте се малко повече върху малките неща. Имате храна. Имате дом. Имате някой, който ви обича – дори това да е родител, брат, сестра или приятел. Можете да прочетете тази статия, така че очевидно имате достъп и до компютър. А също така четейки, го вие имате и способността да откриете проблем и да искате да го решите. Това е добро начало! Променете мисленето си и оценете нещата, които имате, а не нещата, които нямате и бъдете благодарни за това.

3. Поемете отговорност за нещата, които ви се случват

Вие сте единствения човек, който може да контролира живота ви, така че когато има много неща, за които да се оплаквате, направете стъпка назад и се запитайте дали вие самите можете да промените нещата, които ви тормозят. Ако не харесвате нещо, което партньорът ви прави, седнете и поговорете. В случай, че се озовете оплаквайки се, че сте твърде изморени на работа – направете план, с който да промените графика си и да поспите малко повече. Всички обичаме да се въвличаме в рутини , които си мислим, че не могат да бъдат променени, но това не е така. Можете да промените всяка една част от живота си, стига да осъзнаете, че вие сте човекът, който го създава. Поемете отговорност за нещата, които ви се случват и моментално ще се почувствате по-добре, знаейки че има начин да ги промените.

4. Старайте се да търсите позитивни неща

Най-лошите хора, сред които може да бъдете са негативните. Причината е, че е много лесно можем подсъзнателно да отразим това, което те мислят и чувстват. Също така, обаче е трудно и да се отдръпнем от тях, особено ако работите или живеете с човека/хората, които се опитвате да избегнете. В случай, че се озовете в така ситуация, вие трябва да намерите начини да останете позитивни. Пак казвам, трябва да осъзнаете когато някой е негативен и да не си позволявате да се присъединявате към тях, дори това да е изкушаващо. Лесен начин да останете позитивни около негативни хора е да гледате клипове или да четете интервюта с хора, които са превъзмогнали негативността и могат да ви мотивират да направите същото нещо.

Не е нужно да оставяте негативността да е част от ежедневието ви. Докато останете фокусирани върху това да нямате негативни мисли, ще видите, че е много по-лесно да бъдете по-щастлив и позитивен човек.
 


 

Коментари към "Защо най-вероятно сте по-негативни отколкото си мислите?":
Най-четени
Април 2020 ще бъде най-лошият месец за тези три зодии: Април 2020 ще бъде...

Кои зодиакални знаци ще имат...

19:15 | 04-01-20| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg