Защо непрекъснатото проверяване на Facebook е вредно?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
01.00 a.m.

Колко пъти на ден проверявате фейбук профила си? Сигурни сме, че повечето от вас го правят повече от 2-3 пъти, дори и да не си го признават. Според ново проучване това може да доведе до хронични проблеми със съня.

Специалисти от университета в Калифорния изследвали 76 реципиента за тяхното настроение, ангажираност и справяне с ежеднвените дейности. Те трябвало да попълват и въпросник за качеството на съня всяка сутрин и вечер в продължение на седмица. Междувременно активността на всичките им устройства била следена със специален софтуер.

Учените установили пряка връзка между постоянното влизане във Facebook, хроничната умора и липса на сън. Когато не можете да заспите най-лесно е да влезете в профила си, където без да се усетите, прекарвате доста време и това довежда до още по-голямо разсейване и мозъкът ви не може да се настрои в режим „сън“.

Психолозите днес са сигурни, че това е само една от вредите, които социалната мрежа ни носи. Тя довежда до непрекъснато сравнение с живота на останалите, неудовлетвореност от собственото житейско развитие и невъзможност да се отървем от мисълта за хора, които трябва да забравим.

Така, че направете си експеримент.  Опитайте да спите по 8 часа на ден и кажете „не“ на фейсбук за около седмица. Ще се учудите от резултата.


 

Коментари към "Защо непрекъснатото проверяване на Facebook е вредно?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg