Защо НИКОГА не трябва да пилите ноктите си напред назад

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Ако не сте фен на пиленето на нокти като мен – Аз буквално се сгърчвам, когато козметичката в салона започне да пили нокти, или ако искате ноктите ви да останат толкова здрави, колкото е възможно, водете си записки.

Вие вече знаете, че не би трябвало да режете кожичките си, но има и още нещо, което не трябва да правите, според Маделин Пуул, маникюрист-художник за Сали Хансен: бързо пилене на ноктите напред и назад. "Аз обикновено оприличавам скъсяването на ноктите чрез пилене назад и напред с подстригване на косата с тъпа ножица", казва тя. "Когато агресивно стържете по ноктите си с пила, вие ги деформирате и оставяте „оръфани”. По-добрият вариант е рязането с ножица." Пуул обяснава, че с  агресивното пилене вие имате по-малко контрол върху формата на ноктите, която се опитвате да се създаде - овал, квадрат, кръг и т.н. - защото ноктите се скъсяват по-бързо, когато ги пилите твърде бързо. "Всичко това е формула за обелване и преждевременно счупване на нокътя, тъй като грубото пилене причинява отслабване на здравината му", добавя тя.

Показно 1 : Грешно пилене – напред-назад.

 

За да получите най-гладките нокти без назъбване и неравности, Пуул препоръчва да ги пилите отстрани към  центъра в една посока, отделяйки пилата от нокътя и връщане към началната точка, където кожата и ноктите ви се свързват. Повтаряйте движението, докато не постигнете желаната форма.

Показно 2: Правилният начин на пилене - плавно движение от едната страна към центъра. И после от другата.

 

"С помощта на тази техника, ще избегнете грапавината по върха на ноктите - плюс, плавното пилене е по-малко травматично за самите нокти", добавя тя. "Понякога, ако маникюристката е твърде агресивна с пиленето, можете дори да видите ноктите си да се клатят напред и назад, като хлабав зъб - точно това, което искате да избегнете."

След като постигнете желаната форма, ако забележите  бели стружки прикрепени все още към върховете - Пуул съветва, за да се отървете от тях, да пъхнете върха на пилата под ноктите си и с помощта на леко движение да направете по-гладък ръб.

 

Ако вече сте протрили ноктите си, Пуул казва, че не е твърде късно да ги  заздравите. Най-добре е да ги отрежете леко и ги изпилите отново правилно, за да са гладки. След това  намажете с масло за нокти, което съдържа витамин Е, за да помогне хидратирането на основата на ноктите," Пул добавя - "Това дава на ноктите по-голяма гъвкавост, което води до по-малко счупване." 


 

Коментари към "Защо НИКОГА не трябва да пилите ноктите си напред назад":
Най-четени
Април 2020 ще бъде най-лошият месец за тези три зодии: Април 2020 ще бъде...

Кои зодиакални знаци ще имат...

19:15 | 04-01-20| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg