Защо сексът става скучен след първата година?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Пози

Ако смятате, че сексът с партньора е монотонен и скучен, да знаете, че не сте сами. Малко над 84% от двойките, които са заедно повече от година, се чувстват така!

Те определят сексуалния си живот като незадоволителен, но в същото време се отчита и понижаване на либидото. Намалява не само честотата, но и продължителността на секса. Средно двойките правят секс 3 пъти месечно, който рядко продължава повече от 10 мин. Любовната игра също остава на заден план.

Интересното е, че този сексуален спад обикновено се случва малко след първата година. Логично е да се запитаме, какво толкова се променя? Направени са не малко проучвания по въпроса и отговорът идва. Не толкова поохладняването, липсата на романтика и изчезналите от корема пеперуди убиват страстта. Убива я сексът по график! Партньорите са вече доста близки, могат да си кажат всичко, а защо не и да плануват секса?

- „Хайде довечера да правим секс.“
- „О-о-о, днес ще ми е натоварен ден, хайде утре?“

Познат сценарий, нали? Има двойки, при които интимните ласки са си в строго определен график – например, всяка сряда и на празници. Според изследователите това превръщане на секса в договорка го лишава тотално от страст. Движенията стават едни и същи, позата една и съща, времето едно и също. Всеки път!

Ако искате да раздвижите креватните упражнения, ви трябва само едно – спонтанност! След нея задължително ще дойде разнообразието, тръпката, желанието! Усещате настроение за ласки? Изненадайте партньора, нищо, че е средата на деня. Отлично знаем, че ако имаме стимул, винаги можем да се измъкнем за 30 мин. от работа. Защо не? Дайте повече свобода на първичното в себе си и сексът може да стане дори по-вълнуващ от преди.

 

Вижте още:

Коя е любимата секс поза на мъже?

7 идеи за супер готин секс
 


 

Коментари към "Защо сексът става скучен след първата година?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg