Защо се оставям да съм първият, който ще се влюби?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

„Джен Аико веднъж каза „Можеш да дадеш, но не можеш да отнемеш любов“, и въпреки че най-вероятно е говорела на Дрейк докато е пяла припева на една от неговите песни, тези думи все още ми влияят.

Аз съм нещо като измъчена душа с дълъг списък от пробеми. Минал съм през ада, ако става въпрос за връзки. С други думи – аз съм пълна развалина, прави сте, но въпреки това не съм нито жертвата, нито злодеят. Аз съм просто мъж с правилните намерения, но винаги получаващ грешните резултати.

Може би щях да бъда някой „злодей“ ако не беше простият факт, че имам ужасно много любов в сърцето си – такава, която искам да давам. Аз обичам любовта. Обичам я може би повече отколкото трябва и това може да е причината поради която съм бил нараняван, изгубен и горчив не веднъж и то поради факта, че споделям любовта си с някой, който не отвръща със същото.

Разбира се, имало е и ситуации в които някое момиче се е грижело за мен, обичало ме е, а аз съм намерил начин да проваля всичко, оставяйки я също толкова „счупена“. Това е причината да наближавам бавно 30-те си години и все още да съм необвързан.

Няма много неща, които да са по-добри от любовта на света, ако изобщо има такива, затова избирам любовта днес и утре.

Реших, че ще е по-добре за мен да отдавам любов вместо да я получавам. Разбира се, в един идеален свят бих искал и да получавам същото, но уви – не живеем в такъв. Отказвам и да изключва и напълно възможността за това. Всички трябва да имаме едно на ум, когато говорим за емоциите си. В този момент от живота си, смятам, че имам способността да преценя, че е по-лесно за мен да се справя, ако аз съм човекът, който обича. Чувствам, че имам контрол и съм „благотворителен“. За мен е много по-лесно да направя нещо за другите без да очаквам нищо в замяна.

Осъзнах, че не съм добър в справянето с емоциите на другите хора. Има твърде много напрежение, когато буквално емоциите на някой друг са в ръцете ти или сърцето и по-скоро бих си спестил това напрежение. Може би звучи сякаш се опитвам да избягам и може би е така, но просто знам на какво съм способен и на какво не. По-скоро бих бил добрият мъж, с който ще ви е приятно, но няма да злоупотребявате с него. Също така не мога и да си се представя живеейки живот воден от ярост; Предпочитам да продължа да обичам.

Това значи ли, че просто ще обичам и обожавам всяка млада дама, която се появи в живота ми? Ще оставя ли някой да се възползва от мен? Абсолютно НЕ. Имам достатъчно голямо его и гордост, че да го позволя. Определено не съм загубеняк.

Още веднъж – плуването в соленото море на негативизма и лошото настроение просто не е за мен, но все още не съм и готов да бъда обичан. Не, не съм се отказал от любовта, но просто искам да мога наистина да се насладя на любовта, така че направи услуга на всички ни – не ме обичай и ме остави аз да те обичам!“


 

Коментари към "Защо се оставям да съм първият, който ще се влюби?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg