Защо спортувам, но не отслабвам?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Къде грешите, ако тренирате редовно, но въпреки това не виждате резултатите, които сте очаквали?

За да си набави енергията, необходима за свиването на мускулите, на тялото му е необходимо глюкоза – захар, която се складира под формата на гликоген отделно от храните, които ядем. В употреба влиза също и аденозин трифосфат (или АТФ). Тъй като разполагаме с малки количества и от двете вещества, след изчерпване на „резервите” тялото ни се опитва да си ги набави.

В следствие, целият организъм започва да се адаптира към упражненията, с които е натоварен като създава повече мускулна тъкан и натрупва повече енергия под формата на гликоген.

Изразходвайки повече енергия, тялото изпитва потребност да си набави още енергия, но вече в по-големи количества. Тук идва моментът, в който приемът на калории се увеличава и може да доведе до покачване, а не до намаляване на теглото.

Освен това при повече мускулна маса задържате и повече вода, а това е един от факторите, които също трябва да се има в предвид, когато се качвате на кантара и очаквате стрелката да се помести надолу.

За справяне със задържането на вода и то особено през топлите месеци, които допълнително усложняват този процес, е хубав да добавите към хранителния си режим диуретик. Една от най-подходящите билки в това отношение е Мурсалският чай! Мощен диуретик, той е безценен съюзник с водата, която остава в организма ни, карайки клетките в организма да се свиват и отпускат и да изхвърлят едновременно с това и токсините от тялото!

Можете да добавите и Шафранка към хранителния си режим! Това е вид минзухар, от който се извлича масло, изключително богато на омега 3, мощният антиоксидант витамин F, витамин A и витамин E. Освен това съдържа и конюгирана линолова киселина (КЛА), която си взаимодейства с важен ензим, свързан с обмяната на веществата. Приемът на Шафранка води до активирането на този ензим или до разпадане на мазнините в областите, в които са се натрупали

Зеленото кафе пък съдържа киселини, които спомагат за регулирането на кръвната захар в организма! Когато приемаме въглехидрати, но не ги изразходваме, те се трупат под формата на мастни образувания. Съставките на кафето правят така, че в мускулите винаги да има едно готово депо, което да приеме част от кръвната захар, която да не се отложи като мазнина. 

Всичко това можете да намерите един натурален продукт, представен в предаването „На кафе” като природното чудо за отслабване. Вижте повече ТУК!
 


 

Коментари към "Защо спортувам, но не отслабвам?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg