Защо трябва да бъдете внимателни, когато купувате грим?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети
Знаем, че не винаги покупките на грим не отразвят добре на бюджена, но в повечето случаи получавате това, за което сте платили.
 
В случай, че предпочетете нискобюджетните гримове и продукти за кожа имайте предвид, че те могат да имат катастрофални последствия за кожата, а също така и за здравето ви.
 
Точно заради, въпреки че понякога може да ви спести пари, некачественият грим определено не си заслужава риска. 
 
Винаги се уверявайте, че знаете как са произведени продуктите, които ползвате и проучавайте повече за дадения производител.
 
Ето и няколко причини, които ще ви разяснят защо трябва да се уверявате, че гримовете ви са истински, а не фалшиви:
 
1. Не са тествани
 
Всички знаем, че козметичните компании трябва да подлагат продуктите си на интензивни тестове, за да са сигурни, че употребата им върху човешката кожа е безопасна.
 
Легитимните компании отделят време, пари и проучвания за това кои съставки и формули са най-безопасни за кожата, за да гарантират на клиентите си, че продуктите им са на 100% безопасни.
 
Производителите на фалшиви гримове обаче нямат репутация, която да поддържат, така че в повечето случаи продуктите нито са тествани, за да се потвърди, че са безопасни нито пък знаем какво точно се съдържа в тях.
 
2. Съдържат вредни съставки
 
Разследвае на ФБР миналата година, относно фалшивите гримове, е разкрило някои шокиращи неща. 
 
Те открили, че фалшивите продукти, които почти напълно имитират такива от големи фирми като Kylie Cosmetics, NARS, MAC и Anastasia Beverly Hills съдържат алармиращи количества бактерии, следи от фекалии и дори конска урина. 
 
Освен, че са изключително мръсни, има случаи, в които фалшиви продукти причиняват химически изгаряния, подувания, мазоли, обриви, а дори и ослепяване, когато биват нанесени върху кожата.
 
3. Не изглеждат еднакво 
 
Като изключим огромния риск, който фалшивите гримове носят, другият проблем е, че дори не получавате продукта, който искате.
 
Голяма част от качеството на грима се дължи на правилната формула и има причина повечето компании да пазят формулите си в тайна.
 
Това значи, че дори и продукта да изглежда почти еднакъв като оригиналния, той просто няма да изглежда толкова добре, защото не е направен от същите съставки.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Как обаче може да разберем дали един продукт е фалшив или не?
 
Много от производителите на фалшиви гримове отделят изключително много време, за да успеят да се доближат възможно най-много до оригиналния продукт. 
 
Това значи, че надписите, картинките и дори баркодовете могат да бъдат неразличими от оригинала. 
 
Има много онлайн блогове и уебсайтове, които може да използвате, за да видите дали продуктът ви е автентичен, но истината е, че никога не можете да узнаете наистина.
 
Най-добрият начин да се защитите е да купувате гримовете си само от легитимни магазини и избявайте съмнителните уебсайтове или продавачи, освен ако не могат да докажат автентичността на продукта или не работят заедно с дадената марка.
 
Запомнете също така, че ако нещо ви се струва нередно, то най-вероятно е така. Замислете се - големите фирми разпространяват гримовете си към големите дистрибутори като например Sephora, а не малки магазинчета онлайн или на пазара.
 
Дори и да изглежда напълно автентичен, нашето предложение е да проверите продукта на уебсайта на компанията - ако не можете да го намерите, името, цветът му или опаковката не съответстват с оригинала, то това е доста очевиден знак, че продуктът е фалшив.
 
Изводът от цялото нещо е, че е по-добре да избегнете рисковете и да дадете малко повече пари, но за качествем грим, отколкото само да навредите на кожата и здравето си.

 

Коментари към " Защо трябва да бъдете внимателни, когато купувате грим?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg